Kimsesizlerin Kimi Şampiyonlar - Son Dakika
Güncel

Kimsesizlerin Kimi Şampiyonlar

Kimsesizlerin Kimi Şampiyonlar

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Esenler'deki Şampiyon Sporcularla Birlikte Kanser Hastası Saniye Yücehan'ı (57) Ziyaret Etti

26.02.2011 10:56  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziyarette duygusal anlar yaşayan Yücehan, "Allah hepinizden razı olsun. Beni çok sevindirdiniz" dedi.

Havaalanı Mahallesi'nde eşi Tuncer Yücehan'la beraber yaşayan 57 yaşındaki Saniye Yücehan, göğüs kanseri. Her gün İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde ışın tedavisi gören Yücehan, akrabalarına yakın olabilmek için 3 yıldır Esenler'de yaşıyor. Hiç çocuğu olmayan Yücehan, Esenler Belediyesi'nin Kimsesizlerin Kimi projesinden yararlanıyor. Esenler Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri de Yücehan'ı sık sık ziyaret ederek ona destek oluyor.

Bu bir insanlık görevidir

Son olarak Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Tekvando antrenörü Salih Kaya, Avrupa ve Dünya Karate Şampiyonu M. Salih Kurnaz, Türkiye Tekvando Şampiyonu Osman Kalaycı, İstanbul Şampiyonu Engin Can Gürbüz ve Neyir Turhan İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Avrupa ve Dünya Karate Şampiyonu Yücel Gündoğdu ile birlikte yaptığı ziyarette duygusal anlar yaşayan Yücehan, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yücehan, "Allah hepinizden razı olsun" dedi. Herkesin spor yapması gerektiğini belirten Yücehan, "Bu çocukların hepsi sporcu. Yaşlıların da spor yapması lazım" diye konuştu.

Ziyarete katılan şampiyon sporcular da Yücehan'a 'geçmiş olsun' temennisinden sonra, "Hiç kimse (ben bugün gencim, sağlıklıyım, güçlüyüm) diye düşünmemelidir. İnsanın başına her an, her şey gelebilir. Her insan bir özürlü ve hasta adayıdır. Yaşlılık ise, istesek de, istemesek de bir gün yakamıza yapacak. Bu sebeple herkes yarınını düşünerek, yaşlıları, kimsesizleri, hastaları ziyaret etmeli. Bu bir insanlık görevidir" dediler.

Onlar dertleşecek birini arıyor

Düzenli aralıklarla Esenler'deki yaşlıları ziyaret edip onların ev temizliğini yapan Esenler Belediyesi'nin 'Kimsesizlerin Kimi' olmaya devam edeceğini belirten Sosyal İşleri Müdürü Özcan Hamza ise; "Bizim kültürümüzde büyükler ziyaret edilir. Biz de imkânlarımız ve zamanımız elverdikçe yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz. Ekiplerimiz onların ev temizliğini yapıyor, ihtiyaçları varsa bize bildiriyor, biz de sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Kimsesizlerin Kimi projesine başladığımız günden bugüne kadar ben şunu anladım. Onlar dertleşecekleri birini arıyor. Çünkü bazılarının Esenler'de yaşayan çocukları var. Ama gelip anne ve babalarını ziyaret etmiyorlar. Emin olun yaşlılar bizden çok şey istemiyorlar. Sadece canları sıkıldığında çağırıp sohbet edecekleri bir dost arıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kimsesizlerin Kimi Şampiyonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement