Kınalıada'da Bisiklet Kazası: 2 Öğrenci Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Kınalıada'da Bisiklet Kazası: 2 Öğrenci Yaralandı

Kınalıada\'da Bisiklet Kazası: 2 Öğrenci Yaralandı

Kınalıada'da çift kişilik bisiklet kiralayan iki lise öğrencisi, uçuruma yuvarlandı.

19.05.2011 19:45

Kınalıada'da çift kişilik bisiklet kiralayan iki lise öğrencisi, uçuruma yuvarlandı. İtfaiye tarafından uçurumdan çıkarılan yaralılar, deniz ambulansı ile Bostancı İskelesi'ne çıkarıldı. Öğrencilerin yanından ayrılmayan Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, hükümetin sağlık reformunu eleştirerek, Adalar'da böyle durumlarda yaralıya müdahale edecek hekim kalmadığını iddia etti.

Kınalıada Taşocakları Mevkii'nde, saat 16. 00 sıralarında meydana gelen kaza görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti:

İSO Anadolu Meslek Lisesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Adalar'a gezintiye gitti. Kınalıada'da iki kişilik bisiklet kiralayan son sınıf öğrencileri Oğuzhan Batak (17) ve Onur Sarıkan (17) adayı gezmeye başladı. Taşocakları Mevkii'ndeki eğim nedeniyle hızlanan bisiklet, kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Kazada öğrencilerden Oğuzhan Batak ağır, Onur Sarıkan ise hafif yaralandı. Uçurumda mahsur kalan Oğuzhan Batak, Adalar İtfaiyesi ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kaza haberini alarak Taşocakları Mevkii'ne gelen Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu'nun gözeteminde deniz ambulansına konulan yaralılar, Bostancı İskelesi'ne götürüldü. Yaralıların başından bir an olsun ayrılmayan Farsakoğlu, iskelede basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Hükümetin sağlık politikasını eleştiren Farsakoğlu, "Aile Hekimliği Uygulaması nedeniyle Adalar'da hekim kalmadı. Adalar'da yaralılara müdahale edecek hekimin olmaması çok üzücüdür. Yaralılara ilk müdahaleyi emekli hemşire Çiğdem Ünal yaptı" diye konuştu. Oğuzhan Batak'ın durumunun ciddi olduğunu hatırlatan Farsakoğlu, "Umarım ikisi de kısa süre içinde iyileşir" dedi.

Yaralı Oğuzhan Batak Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Onur Sarıkan ise Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Tedaviye alınan yaralılardan Batak'ın şuurunun kapalı olduğu, hayati tehlikeyi atlatamadığı, Sarıkan'ın ise sağlık durumun iyi olduğu açıklandı.

HA - İstanbul/ Adalar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kınalıada'da Bisiklet Kazası: 2 Öğrenci Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement