Kirazlıköprü ve Kozcağız Barajları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Kirazlıköprü ve Kozcağız Barajları Masaya Yatırıldı

Kirazlıköprü ve Kozcağız Barajları Masaya Yatırıldı

Milletvekili Tunç DSİ Bölge Müdürü Tiryaki ile Kirazlıköprü ve Kozcağız barajlarını masaya yatırdı.

28.08.2012 09:48

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, geçtiğimiz hafta beraberinde AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Bartın Belediyeler Birliği Başkanı ve Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Arıt Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu ve Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ile birlikte DSİ Bölge Müdürü Bayram Tiryaki'yi Kastamonu'da ziyaret ederek, başta Kirazlıköprü Barajı ve Kozcağız Barajı ile Bartın'daki DSİ yatırımları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kirazlıköprü Barajında çalışmaların hızla devam ettiğini, barajın içinde kalan Bartın- Karabük yolunun yapımında sona yaklaşıldığını, Celalihan viyadüğünün yapımının tamamlandığını, İncirlidere viyadüğünün de tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Barajın gövde projesinin geçen yıl ihale edildiğini belirten Milletvekili Tunç, projenin tamamlandığını yakında baraj gövdesinin ihalesinin yapılacağını söyledi.

Kirazlıköprü Barajının enerji, tarımsal sulama ve taşkın koruma amaçlı inşa edildiğin belirten Milletvekili Tunç, Kozcağız Barajının da proje yapımının tamamlanmak üzere olduğunu, yapım ihalesinin de önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini söyledi. Kozcağız Barajının Bartın il merkezi ile Amasra ilçe merkezine içme suyu sağlayacak önemli bir proje olduğunu belirten Milletvekili Tunç, Kozcağız Barajının tarımsal sulama ve taşkın koruma açısından Bartın ve Kozcağız için büyük faydalarının olacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, DSİ Bölge Müdürü Bayram Tiryaki ile yaptıkları görüşmede Baraj inşaatlarının yanı sıra Bartın'da devam eden taşkın koruma çalışmalarını da masaya yatırdıklarını belirterek, taşkın riski olan derelerimizi ıslah ediyoruz, önümüzdeki yıllarda da yeni projelerin yapımına geçeceğiz dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kirazlıköprü ve Kozcağız Barajları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement