Kırıkkale'de 7'den 70'e Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de 7'den 70'e Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Kırıkkale\'de 7\'den 70\'e Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'ne Kırıkkale Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. M Erkan Çiçek, Kanser Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Kapusuz, Doktorlar, Sağlık Müdürlüğü Personeli ve davetliler katıldı.

25.05.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'ne Kırıkkale Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. M Erkan Çiçek, Kanser Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Kapusuz, Doktorlar, Sağlık Müdürlüğü Personeli ve davetliler katıldı. Celal Bayar Parkı'nda hazırlanan parkurda yürüyüş yapan katılımcılara tişört ve şapka dağıtıldı.

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Güngüneş yaptığı konuşmada, Obezite'nin günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını belirtti. Güngüneş, "Yanlış beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliği obezitenin en önemli nedenleri olarak kabul edilmektedir. Çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri olan obezite, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir" dedi.

Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin de konuşmasındra, meme, rahim ağzı ve bağırsak kanserlerinde Türkiye'deki 2013 yılı verileri değerlendirdi. Gültekin, "Önceki yıllara göre kanser taramaları, özellikle Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) yüzde 50'nin üzerinde bir artış gösterdi. Yine 2014 yılının ilk üç ayını 2013 yılıyla kıyasladığımızda geçen yıla göre yüzde 63 oranında bir artış oldu. Bu artışlarla taramamız gereken hedef nüfusun önemli bir bölümünü taramış olduk. Kanser erken teşhis programlarına vatandaşların katılımını daha çok bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de 7'den 70'e Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement