Kırklar Meclisi Üyeleri Sokağa Çıkma Yasakları İçin Harekete Geçti - Son Dakika
Güncel

Kırklar Meclisi Üyeleri Sokağa Çıkma Yasakları İçin Harekete Geçti

Kırklar Meclisi Üyeleri Sokağa Çıkma Yasakları İçin Harekete Geçti

Sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, hayatın tekrar normale dönmesi için harekete geçen Kırklar Meclisi, ilk temaslarına DTK ve Büyükşehir Belediyesi ile başladı.

20.12.2015 23:15

Kırklar Meclisi üyeleri Şeyhmus Diken, A. Gaffur Türkay, Ali Ürün, Ali Haydar Çavli, Hidayet Ulugerçek, Yusuf Akbulut, Zahit Çiftkuran ve M. Ali Altınkaynak, Kürdistan kentlerinden süren sokağa çıkma yasakları ve halka dönük süren saldırılar hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yöneticileri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'a ayrı ayrı ziyaretlerde bulundu.

Kırklar Meclisi üyeleri ilk olarak DTK'ye gitti. DTK Eşbaşkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile görüşen Meclis üyeleri daha sonra Gülten Kışanak ile belediyedeki makamında bir araya geldi.

Ziyarette konuşan yazar Şeyhmus Diken, son dönemde yaşanan sokağa çıkma yasakları ve çatışmalara dikkat çekti. "Biz bir gönüllü örgütlenme olarak bu kanayan yaraya ve trajediye dur demek için bir çıkış yaptık. Ve artık yeter diyoruz. Bu çığlığa ve feryada bizlerde bir ses olmak istiyoruz" diyen Diken, bu doğrultuda kentte, bölgede ve Ankara'da ziyaretler yapacaklarının bilgisini verdi.

Sokağa çıkma yasaklarının kalkması ve hayatın tekrar normale dönmesinin Kürt sorununun barışçıl ve siyasal yollarla çözülmesiyle mümkün olacağını da dile getiren Diken, bu yüzden görüşmelerinde diyalog ortamına ihtiyaç olduğunu anlatmaya çalışacaklarını ifade etti.

Diken, Kırklar Meclisi'nin diyalog ortamının yeniden tesis edilmesi için hazırladığı bir dosyayı da Kışanak'a verdi.

Çabamız yıkım ve ölümlerin durdurulması içindir

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise, Kırklar Meclisi'nin girişimini anlamlı bulduklarını vurgulayarak, "Umarım sizlerin bu çabaları olumlu bir şekilde sonuçlanır" dedi. Kışanak, çabalarının yeniden diyalog ortamının oluşması, çatışmanın, yıkımın ve ölümlerin bir an önce durması olduğunu kaydetti.

Ağır silah ve tankların kullanıldığı çatışma ortamı son bulmalı

Siyasi mecrada adımların atılmasının zorunluluğuna dikkat çeken Kışanak, bunun kolay olmadığını, hemen yarın gerçekleşmeyebileceğini; ama barışa olan inancın yitirilmemesi gerektiğini vurguladı. Tarihi eserlere, ibadet mekanlarına yönelik yapılan saldırı ve yıkımın hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini de söyleyen Kışanak, ağır silah ve tankların kullanıldığı çatışma ortamının bir an önce son bulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yapılan görüşmenin ardından Kırklar Meclisi üyeleri Kışanak ile vedalaşarak belediyeden ayrıldı

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kırklar Meclisi Üyeleri Sokağa Çıkma Yasakları İçin Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement