Kırklareli'nde yerli arpa çeşitlerinin ekimi yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nde yerli arpa çeşitlerinin ekimi yapıldı

Kırklareli\'nde yerli arpa çeşitlerinin ekimi yapıldı

Kırklareli'nde, yerli ve milli arpa çeşitlerinin yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen yerli hububat tohum çeşitlerinin ekimi gerçekleştirildi. Vize Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen yerli arpa tohumlarıyla deneme alanları oluşturuldu. Akpınar köyünde bulunan deneme alanlarına 'Poyraz', 'Ocak' ve 'Orak' yerli arpa çeşitleri ekildi. Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, yerli tohum çeşitlerinin kalite ve verimlerinin test edilerek en uygun tohumun belirleneceğini belirtti. Gürsu, yerli tohum çeşitleriyle üretim kapasitesini arttırmayı hedeflediklerini ve çiftçileri yerli tohum ekmeye davet etti.

15.11.2023 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nde yerli ve milli arpa çeşitlerinin yaygınlaştırılması kapsamında geliştirilen yerli hububat tohum çeşitlerinin ekimi yapıldı.

Vize Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen yerli arpa tohum çeşitlerinden deneme alanları oluşturuldu.

Vize ilçesine bağlı Akpınar köyünde Ufkun İşler'e ait deneme alanlarına "Poyraz", "Ocak" ve "Orak" yerli arpa çeşitleri ekildi.

Vize Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, deneme alanlarında incelemede bulunup, hububatların ekim sürecini kontrol etti.

Gürsu, yaptığı açıklamada, yerli ve milli hububat çeşitlerinin demonstrasyon çalışmalarına devam ettiklerini, yerli tohum çeşitlerinin kalite ve verimlerinin test edilerek bölge için en uygun tohumun belirleneceğini söyledi.

Tarımın stratejik bir sektör olduğunu ifade eden Gürsu, yerli tohum çeşitleriyle üretim kapasitesini arttırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Çiftçileri yerli tohum ekmeye davet eden Gürsu, "Üreticimiz Ufkun İşler daha önce yerli ve milli yulaf demonstrasyon çalışmasına da katılmıştı. Verim sonuçlarından çok memnun kaldı ve çevresindeki birçok üreticide farkındalık oluşturdu. Şimdi ise arpa demonstrasyonu sonucunda da yine aynı verim ve kaliteyi elde edileceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'nde yerli arpa çeşitlerinin ekimi yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement