Kırklareli'nin İhracatı Temmuz'da Düşüş Göstermekte - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Kırklareli'nin İhracatı Temmuz'da Düşüş Göstermekte

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Kırklareli firmalarının Temmuz'daki ihracatı 9,4 milyon dolar, Ocak-Temmuz dönemi ise 71,1 milyon dolar.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Kırklareli merkezli firmaların temmuz ayında 9 milyon 416 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi.

Ilık, yaptığı yazılı açıklamada, kentten ocak-temmuz döneminde 71 milyon 161 bin dolar ihracat yapıldığını belirtti.

2025 yılının 7 ayına kıyasla yüzde 20,1 azalış gösterdiğini aktaran Ilık, ihraç edilen ürünlerin başında hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, tekstil, kimyevi maddeler, cam, seramik ve toprak ürünleri, mobilya ile otomotiv endüstrisi geldiğini vurguladı.

En fazla ihracatın Bulgaristan, ABD, İtalya, Polonya, Romanya, Nijerya, Endonezya ve Singapur gibi ülkelere gerçekleştirildiğini ifade eden Ilık, ihracatın artması için gayret gösterdiklerini belirtti.

Kaynak: AA