Kırklareli'nin Kurtuluşunun 91. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nin Kurtuluşunun 91. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Kırklareli\'nin Kurtuluşunun 91. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın Şehitliğe çelenk sunması ile başlayan törende, 55.Makanize Tugay Komutanlığından bir gurup asker, ihtiram atışı...

10.11.2013 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın Şehitliğe çelenk sunması ile başlayan törende, 55. Makanize Tugay Komutanlığından bir gurup asker, ihtiram atışı gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden program, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Ak Parti Kırklareli Milletvek,li Şenol Gürşan, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve beraberindekiler şehitlikleri ziyaret ederek dua okudu ve karanfil bıraktı.

Vilayet Meydanı'ndaki tören de, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. "Kurtuluş kızını" canlandıran İrem Güle'den Türk bayrağını alan öğrenci Berkay Kocay, bayrağı Vali Mustafa Yaman'a teslim etti.

Ardından bir grup öğrenci Vali Yaman, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ve Belediye Başkanı Çağlayan'a Atatürk portresi hediye etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, "Düşman işgalinde olan Kırklareli'ne gelen Nüzhet Somay Paşa şuan düşmanın karargah olarak kullandığı Kocahıdır İlköğretim okuluna gelerek buraya Türk bayrağımızı göndere çekti" dedi.

Tören, şiirlerin okuması ve halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırklareli'nin Kurtuluşunun 91. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement