Kış aylarında dondurma satışları yaz rakamlarına yaklaştı - Son Dakika
Güncel

Kış aylarında dondurma satışları yaz rakamlarına yaklaştı

Kış aylarında dondurma satışları yaz rakamlarına yaklaştı

Yemeksepeti verileri, dondurma siparişlerinin geçen kışa göre 2,5 katına çıktığını ve neredeyse geçtiğimiz yaz rakamlarına ulaştığını gösteriyor.

02.03.2017 10:09  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DONDURMA ÇEŞİTLERİNDE KLASİKÇİYİZ

Şu anda Yemeksepeti'nde 400'den fazla çeşit dondurma servis ediliyor. Dondurma yeme mevsimi konusunda yenilikçi olsalar da, kullanıcılar çeşit seçiminde klasiklerden vazgeçmiyor. En çok tercih edilenler, pratik olmasına bağlı olarak "karışık" çeşitler. Vanilyalı, kaymaklı ve sütlü çeşitleri içeren sade kategorisi, toplam siparişlerin yüzde 24'ünü, kakaolu, parça çikolatalı ve benzeri çeşitleri içeren çikolatalı kategorisi ise yüzde 18'ini oluşturuyor. Fıstıklı dondurmanın oranı yüzde 7'de kalıyor. Bununla birlikte Maraş dondurması ve kavunlu çeşitlerin son dönemde daha çok tercih edildiği görülüyor.

YEREL LEZZETLERİN EŞLİKÇİSİ

Dondurma tatlılara da eşlik ediyor. Yanında en çok dondurma söylenen tatlı Profiterol. Onu Kazandibi ve Fırın Sütlaç takip ediyor. Tavukgöğsü, keşkül gibi yerel lezzetler de yanında dondurmayla tercih ediliyor.

KAĞIT HELVAYA RAKİP: MACARON ARASI DONDURMA

Kullanıcıların, kağıt helva gibi klasiklerin yanı sıra, farklı tarzlara dokunan macaron arası dondurma gibi yenilikçi tercihlere de açık olduğu görülüyor. Her iki lezzetin siparişleri geçen yıla göre iki katına çıkmış durumda. Bu iki ürün de yüzde 70'e varan oranlarla kadınlar tarafından sipariş ediliyor.

30 YAŞ DÖNEMİNDEKİLERİN TERCİHİ

Kışın dondurma tercih edenlerin başında da yine 30 yaş dönemindekiler geliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kış aylarında dondurma satışları yaz rakamlarına yaklaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement