Kışanak, Sur'da Esnafı ve Halkı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Kışanak, Sur'da Esnafı ve Halkı Ziyaret Etti

Kışanak, Sur\'da Esnafı ve Halkı Ziyaret Etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak Sur ilçesinde yaşanan olaylarda zarar gören halkı ve esnafları ziyaret etti.

08.09.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, ilçe belediye eş başkanları, meclis üyeleri ile DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Sur ilçesinde halkı ve esnafları ziyaret etti. Kışanak ve beraberindekiler, ilk önce Hasırlı Mahallesi'nde bulunan ve önceki günkü olaylarda tahrip edilen, belediye Kadın Politikaları Daire Başkanlığı'na bağlı DİKASUM Şubesi'ne gitti.

Kadınlara yönelik çalışmaların yapıldığı DİKASUM Şubesi'ne kapıları kırarak geren polisin, bilgisayar eğitim odasında bulunan tüm bilgisayarları kırdığı görüldü. Hasırlı Mahalle Meclisi binasının yakılarak kullanılamaz hale geldiği, çok sayıda ev ve işyerinin zarar gördüğü tespit edildi. Kışanak ve beraberindeki heyet, ilçede evi ve işyeri zarar gören halkı ve esnafları dinledi ve geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma duygularını iletti.

İncelemelerin ardından Kışanak ve beraberindekiler, Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokakta basın açıklaması yaptı. DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, saldırının sonuçları ve yarattığı tahribatları yerinde gözlemlemek üzere ilçeye geldiklerini belirtti.

Kışanak: Saldırılar bir an önce durmalı

Eş Başkan Gültan Kışanak ise, Sur içinde yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, her şeye rağmen burada yaşama kararlılığı gösteren ilçe sakinlerine teşekkür etti. Dün akşamüzeri Hasırlı Mahallesi'ne geldiklerini hatırlatan Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün bölgenin tamamını dolaştık. Gördüğümüz şudur ki; burası Filistin sokakları gibi, evler, iş yerleri kurşun yarası almıştır, ağır silahlarla. Uçaksavar mermileri, havan mermileri, zırhlı araçlardan atılan silahlar, taramalarla doğrudan yaşam alanlarına yönelik bir saldırı gerçekleşmiştir. Bütün bir mahalleyi, yaşam alanlarını hedef alan bu saldırılar, bir önce durdurulmalıdır. Ben öncelikle halkımıza, dirayetli tutumları, bu mahallemizi, bu tarihi kentimizi sahiplendikleri için teşekkür ediyorum. Çok sayıda tarihi yapının bulunduğu, tescilli yapının bulunduğu bu bölgede böylesine pervasızca saldıralar, aynı zamanda tarihin de zarar görmesine neden olan saldırılardır. Biz halkımızın yanındayız. Sizinle beraberiz. Tarihi kentimizin, buradaki insanlarımız zarar görmesine asla izin vermeyeceğiz."

Açıklama devam ederken sokak başına konumlanan zırhlı polis aracından Kışanak ve beraberindekilerin bulunduğu noktaya gaz bombası atıldı. Kışanak'ın uyarısına rağmen polis, gaz bombası atmaya devam ederken, gazdan etkilenen Kışanak ve beraberindekiler, çevredeki iş yerlerine girdi. Kışanak, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra grup, bölgeden ayrıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kışanak, Sur'da Esnafı ve Halkı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement