Kızlarına 19 Yıl Sonra 'Bonjour' Dedi - Son Dakika
Güncel

Kızlarına 19 Yıl Sonra 'Bonjour' Dedi

Kızlarına 19 Yıl Sonra \'Bonjour\' Dedi

Barınma Merkezi sayesinde 19 yıl aradan sonra Fransa'daki çocuklarıyla internet üzerinden görüştü.

22.02.2012 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi yine bir tükenmiş hayatın yeniden doğmasını sağladı. 19 yıldır kızlarını göremediği için alkolik olan ve sokaklarda yaşayan Nuh Çelik, Merkeze yerleştirildikten sonra alkolü bıraktı. Ardından Fransa'daki kızlarını Büyükşehir yetkililerinin girişimleri ile bulup webcamdan gören acılı baba "Yeniden doğmuş gibiyim" dedi.

19 YIL SONRA KIZLARINI GÖRDÜ

Büyükşehir Belediyesi 19 yıl önce Fransa'dan sınır dışı edilen ve bir daha kızlarını göremeyen 47 yaşındaki Nuh Çelik'i yıllardır özlemini çektiği hayaline kavuşturdu. Kızlarını görememenin üzüntüsü ile 17 yıl boyunca sokaklarda yaşayıp alkol bağımlısı olan Çelik, Büyükşehir Barınma Merkezi'nde hayata tutundu. Büyükşehir yetkililerinin kızlarını bulacağı sözünü alan Çelik, alkolü bırakarak yeni bir hayata başladı. Uzun uğraşlar sonucu iki kızının izini bulan yetkililer, acılı babanın yıllardır özlemle beklediği kızlarını webcam aracılığı ile görmesini sağladı.

AYAĞINDAKİ DOĞUM LEKESİNDEN TANIDI

En son bebekken gördüğü kızlarını webcamdan gören Nuh Çelik, ilkönce onlar olduğuna inanamadı. Büyük kızı Günnur'a ayağındaki doğum lekesini göstermesini isteyen Çelik, lekeyi görünce gözyaşlarına boğuldu. Gözyaşlarına hâkim olamayan acılı baba ve kızları onca yılın hasretini kelimelere döktü. Bir de torunu olduğunu o gün öğrenen Çelik, kızlarına 19 yıldır onlara ulaşmak istediğini fakat her kapının yüzüne kapandığını söyledi. Fransa'ya gitmek ve onları bulmak için evini sattığını, defalarca kaçak girişimde bulunduğunu söyleyen Çelik, başaramayınca artık umudunu yitirdiğini ifade etti.

KIZLARINI GÖRMEK İÇİN

Kızlarına o günden itibaren sokaklarda yaşamaya başladığını söyleyen acılı baba, Kendimi içkiye vurdum. Garsonluk yaptım, pazarlarda limon, balon sattım. Balıkçı teknelerinde yatıp kalktım. Sizin öldüğünüzü bile söylediler bana. Hayata küsmüştüm. Ta ki Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi'ne gelene dek. Sizi görebilmek için alkolü bıraktım burada. Sonunda size kavuştum. Artık hayatıma yepyeni bir sayfa açıyorum. Her şey sizler için olacak" dedi.

SİZLERİ BULMAK İÇİN HER YOLU DENEDİM

Türkçe'yi çok iyi konuşamayan Gülnür ve küçük kızı Nergis babalarına dayıları vasıtası ile sorular sordu. Babalarına "Neden bizi terk ettin" diye soran kızlarına Baba Çelik, sınır dışı edildiği için tekrar geri dönemediğini, defalarca Fransa'ya gitmek istediğini fakat kabul edilmediğini söyledi. Çelik, telefonlara da belli bir süre sonra kimsenin çıkmadığını ifade ederek, "Her anımda sizler vardınız. Sizleri bulmak için her şeyi yaptım" şeklinde konuştu. Kızlarından Kocaeli'ye gelme sözü alan baba Çelik, "19 sene bekledim. Bu günü gördüm ya, bir 15 sana daha bekleyebilirim" ifadelerini kullandı.

BU BAŞLANGIÇ OLSUN

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, "Darda kalan, sıkıntıya düşenlere Barınma Merkezi ile sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bir şekilde kesilmiş ilişkileri, tekrar bir araya getirmeye çalışıyoruz. Birçok aileyi birbirine buluşturarak yeniden hayata döndürüyoruz" dedi. Çelik'in yakınlarına ve kızlarına da çağrıda bulunan Poyraz," Artık birbirinize sıkı sıkı bağlanın. Telefonla birbirinizi arayın. Aile bağlarınızı bundan sonra koparmayın. Umarım bu bir başlangıç olur" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kızlarına 19 Yıl Sonra 'Bonjour' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement