KKTC'de Kurban Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Kurban Bayramı Kutlanıyor

KKTC\'de Kurban Bayramı Kutlanıyor

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: "İslam dünyasının iki önemli dini bayramının da amacı birlik, beraberlik, kaynaşmayı artırmak, kardeşlik, akrabalık, dostluk ve aynı değerleri paylaşım olgularını güçl...

15.10.2013 15:38

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "İslam dünyasının iki önemli dini bayramının da amacı birlik, beraberlik, kaynaşmayı artırmak, kardeşlik, akrabalık, dostluk ve aynı değerleri paylaşım olgularını güçlendirmektir" dedi.

Başkent Lefkoşa'da Selimiye ve diğer camilerde kılınan bayram namazının ardından vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Bayram namazı sonrası vatandaşlara lokum ve tatlı ikram edildi. Daha sonra belediyelerin kendileri için hazırladığı noktalarda kurban kesildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, eşi Meral Eroğlu ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda devlet ve hükümet yetkilileriyle bayram tebriği kabul etti. Bayramlaşmaya, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Dışişleri Bakanı Özdil Nami diğer bakanlar ve milletvekilleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, milli ve dini bayramların anlamlarına uygun olarak kutlanması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade ederek, ne olursa olsun aradaki dargınlık ve kırgınlıkları geride bırakma olgunluğunun gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

KKTC'nin hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir ülke olduğunu ve her kesimin aynı konuda farklı görüşler ortaya koyabileceğine işaret eden Eroğlu, bunu zıtlık ve kamplaşma için kullanmak yerine zenginlik olarak kabul edip yararlanmanın ülke ve halk için en doğrusu olacağını ifade etti.

Milli ve dini bayramların aynı duygu ve düşünce etrafında birleşen, işbirliği yapan topluluklar, halklar ve onların oluşturdukları yönetimler açısından büyük değerler taşıdığını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Dünya üzerindeki her devletin, her toplumun, her halkın kendi dini inanışına göre bayramları vardır. İslam dünyasının iki önemli dini bayramının da amacı birlik, beraberlik, kaynaşmayı artırmak, kardeşlik, akrabalık, dostluk ve aynı değerleri paylaşım olgularını güçlendirmektir. Bu nedenle milli ve dini bayramlarımızı anlamlarına uygun olarak kutlamamız, bunun için üzerimize düşenleri yapmamız gerekir." - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de Kurban Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement