KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş Kritik Süreci Atlattı - Son Dakika
Güncel

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş Kritik Süreci Atlattı

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş Kritik Süreci Atlattı

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlık durumundaki kritik süreci atlattığı açıklandı.

15.09.2011 18:15

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlık durumundaki kritik süreci atlattığı açıklandı. YDÜ Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyerek Denktaş'ın son sağlık durumuyla ilgili bilgi veren doktorlar heyeti, Denktaş'ın kritik ve tehlikeli durumu atlattığını, ilaç tedavisine yanıt verdiğini ve gözlerini açıp kendilerine gülümsediğini, iletişim kurabildiğini belirtti.

YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, YDÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Beyin Cerrahı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen ile diğer yetkililerin katıldığı basın toplantısında, ilk olarak Rasmussen Denktaş'ın durumuyla ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu da, 30 Ağustos günü YDÜ'ye akciğer yetmezliği sorunu ile giden Denktaş'ın beyin ameliyatı geçirdiğini, buradaki sorunun giderilmesinin ardından böbrek ve diğer organlarıyla ilgili sorunların giderildiğini ancak kanla ilgili bir 'şok' hadisesi yaşadıklarını anımsattı.

Kaptanoğlu, kanda bir bakteriyle karşılaştıklarını bunun da kendilerine tehlikeli saatler ve günler yaşattığını, ancak ilaç tedavisiyle enfeksiyonun giderilmeye çalışıldığını ve Denktaş'ın kendilerine tepki verdiğini kaydetti. Denktaş'ın bugün gözlerini açtığını ve gülümsediğini, kendileriyle iletişim kurduğunu belirten Kaptanoğlu, ancak, enfeksiyon dolayısıyla zayıf düştüğünden ve uyku halinin sürdüğünden solunumunu kendisinin tek başına yapamadığını anlattı. Kaptanoğlu, Denktaş'ın daha iyi olması ve sağlığına kavuşması için çalıştıklarını belirterek, enfeksiyonun kontrol altına alınmasıyla olumlu gelişmelerin süreceğini vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş Kritik Süreci Atlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement