Kocaeli 11. Lale Festivali'nde En Güzel Laleler Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli 11. Lale Festivali'nde En Güzel Laleler Görücüye Çıktı

11. Lale Festivali'nde en güzel laleler görücüye çıktıKocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Lale Festivali kapsamında, vatandaşlar tarafından yetiştirilen laleler jürinin beğenisine sunuldu.

08.04.2018 19:07

11. Lale Festivali'nde en güzel laleler görücüye çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Lale Festivali kapsamında, vatandaşlar tarafından yetiştirilen laleler jürinin beğenisine sunuldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Lale Festivali, Sekapark'ta yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan festivale İzmit ve diğer illerden gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar 1,5 milyon lalenin renklendirdiği Seka Park'ta güzel bir gün geçirme fırsatı buldu. Festival kapsamında düzenlenen 'En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin' yarışmasına vatandaşlar büyük katılım sağladı. Vatandaşların yetiştirdiği laleler jüri tarafından değerlendirildi. Jürinin değerlendirmesi sonucunda 1. seçilen Musa Çelik 4 bin TL'nin sahibi oldu. 2. Paşa Dolu, 3. Yeter Gök, 4. Seda Taşkan ödül almaya hak kazandı.

Lalenin kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu, şiirden edebiyata kadar bir çok alanda önemli bir yer edindiğini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karosmanoğlu, "Lale ömrü uzun olmayan en güzel çiçeklerimizden biridir. Birliğin, sevginin, estetiğin, güzelliğini dik ve onurlu duruşun, mütevazi oluşun en güzel örneğini temsil eden bir çiçeğimizdir. Kültürümüzde, edebiyatımızda, şiirimizde çok önemli bir yeri vardır. Medeniyet tarihimizde Orta Asya'dan beri her yerde,sevilen her eserde ve süslemelerde lalenin bolluğunu görüyoruz. Lale aynı zamanda baharı tam anlamıyla müjdeleyen en güzel çiçeklerden birdir. " dedi. Kocaeli'nin önemli bir sanayi şehri olduğunu ifade eden Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, " Yerel yönetimlerimiz, halkın ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet üreten onlara hizmeti götüren önemli kuruluşlarımız. Büyükşehir Belediyemiz de halkın ihtiyaç duyduğu bu alanlardaki faaliyetlerini en üst düzeyde yerine getiren kurumlarımızın başında geliyor. Kocaeli önemli bir sanayi şehri, Sanayi kuruluşlarımız bir taraftan çalışırken, çevreye duyarlı, halkın günlük yaşama devam etmeleri de büyük önem taşıyor. Sürdürülebilir bir kalkınma anlayışı içinde bu faaliyetlerin yürütülmesi büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren lale sahipleri ödüllendirildi.

Kocaeli 11. Lale Festivali\'nde En Güzel Laleler Görücüye Çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli 11. Lale Festivali'nde En Güzel Laleler Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement