Kocaeli Kadın Platformu'ndan Kadın Cinayetlerine Protestosu - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Kadın Platformu'ndan Kadın Cinayetlerine Protestosu

Kocaeli Kadın Platformu\'ndan Kadın Cinayetlerine Protestosu

İzmit'te üç gün önce bir kadının daha cinayete kurban gitmesi üzerine biraraya gelen Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, kadın cinayetlerini ve kadına şiddeti protesto etti.

29.05.2015 11:31

İzmit'te üç gün önce bir kadının daha cinayete kurban gitmesi  üzerine biraraya gelen Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, kadın cinayetlerini ve kadına şiddeti protesto etti. 'Yasta değil isyandayız, kadın cinayetlerini durduracağız' yazılı büyük bir pankart taşıyan kadınlar, göstermelik değil etkin önlemler alınmasını, kadın şidedine yönelik cezaların arttırılmasını istedi.

İzmit'te son olarak dört gün önce, evli bir çocuk annesi 19 yaşındaki Neslihan Gönültüş, anlaşmalı boşanma davası açtıkları eşi tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü. Dün akşam toplanan Kocaeli Kadın Platformu üyeleri Yürüyüş Yolu'nda ellerinde pankartlarla toplanarak basın açıklaması yaptı.

ADINDA 'KADIN' OLMAYAN BAKANLIK

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Çağla Aslan, Kocaeli'de kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığını, tecavüz olaylarının tırmandığını söyledi. Yargının ve polisin kadına şiddet ve kadın cinayetlerine seyirci kalmaması gerektiğini vurgulayan Çağla Aslan, kadına ilişkin politikaların da adında 'kadın' olmayan bakanlık tarafından yürütülmeye çalışıldığını belirtti. Aslan, kendisine tecavüz edip hamile bıraktığını ileri sürdüğü adamı öldürdükten sonra tutuklanan ve mübbet hapis cezasına çarptırılan Nevin Yıldırım olayına da değinerek şöyle konuştu:

"Devletin kadından sorumlu bakanı kadın cinayetlerini normalleştirdiği sürece, Nevin Yıldırım olayındaki gibi erkeğe değil, öz savunmasını gerçekleştiren kadına müebbet veren yargı var olduğu sürece, ülkenin yetkili ağızları millet, dil, inanç ve toplumsal cinsiyet temelinde ayrımcı söylemlerde bulundukları müddetçe bu konuda ilerleme kaydetmek mümkün değil. Bizler Kocaeli Kadın Platformu olarak mücadelemizi devam ettireceğiz." - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Kadın Platformu'ndan Kadın Cinayetlerine Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement