Kocasinan Belediyesi veteriner personeline eğitim - Son Dakika
Güncel

Kocasinan Belediyesi veteriner personeline eğitim

Kocasinan Belediyesi veteriner personeline eğitim

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine eğitim veriliyor.

22.02.2022 12:30  Güncelleme: 14:49

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine eğitim veriliyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yazılı açıklamasında, tüm canlılara karşı sorumlulukları olduğunu, doğadaki canlılar için büyük hassasiyet gösterdiklerini belirtti.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin sokak hayvanlarının yaşam ortamlarını korumak, diğer canlıların yaşam şartlarını daha da iyileştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Çolakbayrakdar, Küçük Dostlar Ambulansı ile ilçe genelinde yaralı veya hasta sokak hayvanlarını kliniğe ulaştırıp, tedavi edilmelerini sağladıklarını anımsattı.

Bu kapsamda gerçekleştirilen eğitimin verilen hizmetin kalitesini artıracağını belirten Çolakbayrakdar, eğitimin hayırlı olmasını diledi.

Eğitim programında, hayvan refahı, beslenmesi, hayvan hakları mevzuatı, vektörlerin yaşam döngüsü, gerekli aparatların kullanım pratikleri, sokak hayvanlarının toplanması, yaralı ve tehlikeli hayvanlara müdahale ve yaklaşım yöntemleri, halk sağlığı alanında haşere ile mücadele yöntemleri, halkla iletişim ve beden dili konuları işleniyor.

ERÜ Veteriner Fakültesi, İletişim Fakültesi ve ERSEM'den 25 akademisyen tarafından verilen ve 80 saati kapsayan eğitim programı sonunda başarılı olan katılımcılara sertifika verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocasinan Belediyesi veteriner personeline eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement