KONSİAD Gümrük Müsteşarı'nı Makamında Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

KONSİAD Gümrük Müsteşarı'nı Makamında Ziyaret Etti

KONSİAD Gümrük Müsteşarı\'nı Makamında Ziyaret Etti

Muzaffer Koşan ve Naci Faydasıçok ile birlikte Ziya Altunyaldız'ı makamında ziyaret etti.

07.01.2013 15:57

KONSİAD Anadolu Yakası Başkanı Muzaffer KOŞAN ve Konsiad Anadolu Yakası Başkan Yardımcısı ve HASÇELİK Yönetim Kurulu Başkanı Naci Faydasıçok ile birlikte Konyalı olan Gümrük Müsteşarı Sn. Ziya ALTUNYALDIZ'I makamında ziyaret etti.

KONSİAD Anadolu Yakası Başkanı Muzaffer Koşan, Konyalı olan hemşerilerimizin her zaman yanında olduklarını belirterek, Rusya ile yaşanan gümrük sorunlarının Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) çözüme kavuşturulmasından dolayı yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Ziya Altunyaldız ise KONSİAD'ın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnun olduklarını belirtirken Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) sistemi ile ilgili olarak Ekim ayı içerisinde Rusya Başbakanı Medvedev'in davetlisi olarak "Gümrük ve İş Dünyası: Uluslararası Bölgesel İşbirliği" toplantısına katıldıklarını belirterek Bölgesel Ekonomik Entegrasyonlar başlığında bir sunum gerçekleştirdiklerini belirtti.

Rusya ile yapılan BGH anlaşmasının sadece Moskova Vnukova hava limanı sınırlandırılmaması gerektiğini belirten Ziya Altunyaldız, diğer gümrük kapılarının da bu sisteme dahil olması için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Rusya ve Türkiye gümrük idareleri arasında 1997'de imzalanan Karşılıklı İdari Yardım ve İşbirliği Anlaşması ile etkin bir işbirliğinin temelleri atıldığını, 2008'de imzalanan Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Protokolü ile de özgün bir işbirliği mekanizmasının kurulduğuna dikkat çeken Ziya Altunyaldız, zaman açısından çok önemli kazanç sağlayan BGH'nin farklı taşıma modları ve gümrük kapıları ile yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Yapılan görüşme KONSİAD Anadolu Yakası Başkanı Muzaffer KOŞAN'ın plaket vermesinin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KONSİAD Gümrük Müsteşarı'nı Makamında Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement