Kopenhag'da Ölenler Türk Politikacıların da Katıldığı Tören ile Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kopenhag'da Ölenler Türk Politikacıların da Katıldığı Tören ile Anıldı

Kopenhag\'da Ölenler Türk Politikacıların da Katıldığı Tören ile Anıldı

Kopenhag'da ölenler Türk politikacıların da katıldığı tören ile anıldı Ballerup Şehri Belediye Meclisi Üyesi Musa Kekeç ve Özcan Kızılkaya, Belediye Başkanı Jesper Würtzen'in tam desteği ile terörde ölenleri anma ve terörü kınama töreni düzenlediler.

19.02.2015 12:28

Kopenhag'da ölenler Türk politikacıların da katıldığı tören ile anıldı

Ballerup Şehri Belediye Meclisi Üyesi Musa Kekeç ve Özcan Kızılkaya, Belediye Başkanı Jesper Würtzen'in tam desteği ile terörde ölenleri anma ve terörü kınama töreni düzenlediler. Meşaleli törene katılanların çoğunluğunu Türkler oluşturdu.

BALLERUP şehri belediyesinin Sosyal Demokrat Partili Meclis Üyeleri Musa Kekeç ve Özcan Kızılkaya, geçtiğimiz hafta sonu Kopenhag'da meydana gelen terör saldırılarını kınamak, Türklerin Danimarkalılarla dayanışma içinde olduklarını göstermek için bir anma töreni düzenlediler. Sosyal Demokrat Belediye Başkanı Jesper Würtzen'in tam destek verdiği anma törenine katılanların yarıdan fazlasını Türkler oluşturdu. Adalet Bakanı Mette Frederiksen de törene katılarak bir konuşma yaptı. Bakan Frederiksen 'feci bir terör saldırısı Kopenhag'ı vurdu. Normal bir organizeye terör saldırısında bulunulmasını görmek hiç de güzel değildi. Ben bugün saldırıda ölen Dan Uzan'ın cenaze törenine katıldım ailesini gözyaşlarını görünce çok üzüldüm. Danimarka Yahudilerindir ve buradan ayrılarak ülkelerine dönmeleri için bir neden yoktur. Terörle hepimiz birlikte mücadele edeceğiz dedi.

Belediye Başkanı Jesper Würtzen DHA'ya yaptığı açıklamada Kopenhag'da olanlar hepimizi etkiledi, Ballerup şehrindeki insanları da etkiledi. Burada birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu teröre karşı birlikte olduğumuzu ifade özgürlüğü ve demokrasiyi savunduğumuzu göstermek istedik. İki belediye meclisi üyesi Türkün bulunması ve törene çok sayıda Türkün katılması çok güzel dedi.

Belediye Meclisi Üyesi Musa Kekeç, bu terör saldırısı hepimizi etkiledi terör olayının dini ırkı yoktur. Adalet bakanını da davet ederek, teröre karşı olduğumuzu, Danimarka toplumu ile dayanışma içinde olduğumuzu, ayrıca Türklerin terörle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını göstermek istedik dedi.

Diğer meclis üyesi Özcan Kızılkaya da Hristiyan, Müslüman, Yahudi hep birlikte din ve inanç ayrımı yapmadan ele ele olunduğunu gösterdiklerini söyledi. Ballerup Türk Derneği başkan yardımcısı Sezai Koçak buraya gelmemizin sebebi Türklerin teröre karışmadığını göstermekti derken, kadın kolları başkanı Hasret Özpınar, kadın kolu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak törene katılmak istediklerini belirterek bugün buraya katılma sebebimiz teröre karşıyız bunu bir şekilde göstermemiz gerekiyordu. Biz de bunu yaptık ve bir şekilde Danimarkalı sayılırız dedi. Tören barış şarkıları eşliğinde son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kopenhag'da Ölenler Türk Politikacıların da Katıldığı Tören ile Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement