Korucular Haklarının İyileştirilmesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Korucular Haklarının İyileştirilmesini İstedi

Korucular Haklarının İyileştirilmesini İstedi

Şanlıurfa’da, Vali İzzettin Küçük ile bir araya gelen köy korucuları, haklarının iyileştirilmesini istedi.

16.03.2015 17:45

Şanlıurfa'da, Vali İzzettin Küçük ile bir araya gelen köy korucuları, haklarının iyileştirilmesini istedi.

Şanlıurfa'da korucular, Vali izzettin Küçük tarafından verilen yemek de bir araya geldi. Yemekte konuşan Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, köy korucularının haklarının iyileştirilmesini istedi. 30 yıldır emek sarf ettikleri devletten karşılığını alamadıklarını belirten Sözen, "Biz korucu camiası olarak 30 yılı devlete heba ettik, çocuklarımızı okutamadık. Hiçbir yerde söz sahibi olamadık. Allah'a çok şükür bu haklarımızı kaybetsek de devletimize ihanet etmedik, devletimizin yanında hep yer aldık ve bayrağımızı şerefimizi koruduk. 30 yıldır geçici sıfatıyla korucular görev yaptı, aldıkları maaş çocuklarını dahi okutacak bir miktar değildi. Geldiğimiz çözüm sürecin de bile 12 arkadaşımızı kaybettik. Korucuların haklarının iyileştirilmesi için konfederasyon olarak çalışıyoruz. İki yıl önce 250 TL olan emekli korucu maaşı günümüz de bin TL'yi bulmuş durumda. Dünyanın hiçbir yerinde korucu camiası dışında kimse sigortasız çalıştırılmıyor. Ayrıca, korucuların silah ruhsatı ve geçim kaynakları da çok zayıf" dedi.

Vali İzzettin Küçük de, korucuların sosyal haklarının düzenlenmesi konusunda destek olacağını belirtti. Korucuların itibarının hiçbir zaman azalmayacağını vurgulayan Küçük, "İlk gün siz vardınız. Çatışmaların en hararetli ve pek çok kimsenin geri çekildiği zaman siz işin içine canınızla, malınızla girdiniz. Bugün de siz varsınız. Bu devletin ve bu ülkenin nezdin de sizin itibarınız hiçbir zaman azalmayacak, gün geçtikçe artacak ve tarih sizi yazacaktır. Bu ülkenin toprağı için, bayrağı için ve bu halk için sizler ön saflarda yer aldınız, şehitler verdiniz. Eğer ki biz bu aşamaya geldiysek sizin ve şehitlerimizin payı çok büyüktür. Sizlerin elbette mali ve sosyal anlamda birçok haklarınız eksik olabilir özellikle sigorta sorununuz çözülecek" diye konuştu.

Vali İzzettin Küçük tarafından verilen yemeğe; Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Şanlıurfa Korucular Derneği Başkanı Mehmet Koyuncu ve korucular katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Korucular Haklarının İyileştirilmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement