Kosova'da 'Geçmişin İzlerinde Sergisi'ne İlgi Büyük - Son Dakika
Güncel

Kosova'da 'Geçmişin İzlerinde Sergisi'ne İlgi Büyük

Kosova\'da \'Geçmişin İzlerinde Sergisi\'ne İlgi Büyük

Priştine YETKM'ede açılan Kosova kökenli Türk ressam İsmet Bölükemini'nin 'Geçmişin İzlerinde" konulu resim sergisine yoğun ilgi vardı."

05.12.2013 13:06

Priştine YETKM'ede açılan Kosova kökenli Türk ressam İsmet Bölükemini'nin 'Geçmişin İzlerinde" konulu resim sergisine yoğun ilgi vardı. Türkiye'de yaşayıp yaratıcılığını sürdüren ressam Mr. İsmet Bölükemini 30 yıl aradan sonra Priştine'de ilk kez kişisel sergisini açtı. Serginin açılışına Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, KFOR bünyesinde görev yapan Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Zorlu Topaloğlu, kurum ile uruluş temsilcileri, sanatçılar ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Büyükelçi Songül Ozan, Kosova'da yaşayan insanların en önemli ortak özelliklerinden bir tanesinin sanatla içiçe yaşamaları olduğunun altını çizerek, 'burada soydaşlarımız sanat konusunda en önde gelen topluluklardan birisidir. Bunu gurur ve memnuniyetle söylüyoruz. İsmet Bölükemini de bu topluluğun güzide ve değerli bir mensubudur. Değerli bir ressamımnızdır" ifadesini kullandı. Büyükelçi Ozan, Kosova'daki sanatçıları misafir eden ve iki ülke arasında sanatsal etkileşimin yoğunlaşmasında Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri'nin de önemine değindi.Konuşmanın ardından resssam Bölükemini, Büyükelçi Ozan'a bir tablo hediye etti. Ardından da serginin açılışı yapıldı. Davetliler, sergilenen tabloları büyük bir dikkatle gezdi.

İstanbulun, Mimar Sinan Üniversitesi mezunu olan ve mastır eğitimini Beşiktaş Heykel Resim Müzesi Restorasyon bölümünde tamamlayan ressam İsmet Bölükemini, Priştine'de sergi açmanın son derece mutluluk verici olduğunu belirtti.

Serginin ana temasının, Balkanlar'da Osmanlı mimarisi olduğunu belirterek, 'yabancı kitaplarda olan küçük gravürleri her kimse görmüyor. Bu gravürlerin gün ışığına çıkarılması, bunları kendi tarzımla ahşap yakarak resim yapıyorum ve sanat severlerin hizmetine veriyorum" ifadesini kullandı.

40 kadar tablonun yer aldığı sergi, Priştine'nin ardından ressam İsmet Bölükemini'nin doğum yeri Vıçıtırın'da da açılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da 'Geçmişin İzlerinde Sergisi'ne İlgi Büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement