Kosova'daki Tarihi Eserlere Unesco Sahip Çıkmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Kosova'daki Tarihi Eserlere Unesco Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

Kosova\'daki Tarihi Eserlere Unesco Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

Kosova'da Osmanlı döneminden kalma tarihi eserlere UNESCO sahip çıkmaya devam ediyor.

06.09.2013 12:47

Kosova'da Osmanlı döneminden kalma tarihi eserlere UNESCO sahip çıkmaya devam ediyor.

Prizren'in incilerinden olan Osmanlı döneminde kalma tarihi Gazi Mehmet Paşa Hamamı'nın onarım çalışmaları başladı. UNESCO tarafından koruma altına alınan ve onarılan tarihi Osmanlı eseri hamamın önümüzdeki yıl tamamlanması bekleniyor. Osmanlı döneminden kalma tarihi Gazi Mehmet Paşa Hamamı'nın onarım çalışmaları başladı. En son 1970'li yıllarda onarılan tarihi Hamamın çatı ve iç kısmı UNESCO'nun desteğiyle onarılıyor. Prizren'in önemli eserlerinden olan Gazi Mehmet Paşa Hamamı'nın onarım çalışmalarının 2 yıl sürmesi bekleniyor. Son yıllarda iyice yıpranan Hamamın onarım çalışmaları sonrası iki bölüm halinde müze ve restoran olarak kullanılacağı açıklandı.

Eski Yugoslavya döneminde bilinçsiz bir şekilde onarıldığını söyleyen Kültür Anıtlar Koruma Mimarı Fikret Tikveş, hamamın kubbe kısmına dökülen çimentoların titizlikle kırılarak eski haline dönüştürüleceğini söyledi.

2 bölümden oluşan onarım çalışmasının ilk bölümü 2014 yılının Mayıs ayına kadar tamamlanması bekleniyor. Tarihi hamamın kubbe kısımlarına kurşunların dökümü ardından ilk bölüm tamamlanmış olacak. Hamamın iç kısım çalışmaları ise önümüzdeki yılın Mayıs ayından sonra başlayacağı belirtildi. İki yıl önce Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı - TİKA tarafından onarılan tarihi Sinan Paşa Camii, aradan iki yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen camide tekrar eski çürükler oluşmaya başladı. 1 yılda tamamlanması gereken Sinan Paşa Camii 5 yılda tamamlanmıştı. Bu da Prizren halkı tarafından büyük tepki toplamıştı.

ET(SS) - Kosova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'daki Tarihi Eserlere Unesco Sahip Çıkmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement