Hakkari'de Kötü Koku Yayan Dereyi, Vatandaşlar Temizledi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Kötü Koku Yayan Dereyi, Vatandaşlar Temizledi

Hakkari'de, yıllardır ıslah edilmesi beklenen derenin yaydığı kötü kokudan rahatsız olan vatandaşlar, dereyi kendi imkanlarıyla temizlemeye başladı.

06.09.2014 14:27  Güncelleme: 14:55

Hakkari merkezindeki Kıran Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Serik Deresi'nin ıslah edilmesi için birçok kez ilgili kurumlara müracaatta bulundu.

Kurumların, müracaatlarını dikkate almadığını öne süren vatandaşlar, kanalizasyon atıkları ve atılan çöpler nedeniyle kötü koku yayan dereyi kendi imkanlarıyla temizlemek için harekete geçti.

Serik Deresi'nde toplanan vatandaşlar, deredeki çöpleri temizlemeye başladı.

Vatandaşlardan Bekir Yıldırım, 10 yıl önce temiz olan dere suyuna mahallelerin kanalizasyonunun bağlandığını iddia ederek, bunun da insan sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

Kanalizasyon suyu ve çöpler nedeniyle yayılan kokudan rahatsız olduklarını ve çocukların hastalandığını bildiren Yıldırım, "Yetkililerden derenin üstünün kapatılması için yardım bekliyoruz. Belediye yetkililerinden isteğimiz bu halka yardımcı olmalarıdır. Dere üstündeki köprüyü de kendi imkanlarımızla yaptık fakat kışın kar yağdığı zaman çok tehlikeli oluyor. Çocuklarımız geçerken düşme tehlikesi yaşıyor. Yetkililerin sorunlarımıza çare bulmasını istiyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Güli Yıldırım ise yıllardır yaşadıkları sorunu ilgili kurumlara iletmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını belirterek, yaşanan rezaletin ortadan kaldırılması için yetkililerin daha sorumlu davranması gerektiğini ifade etti.

Hakkari\'de Kötü Koku Yayan Dereyi, Vatandaşlar Temizledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Kötü Koku Yayan Dereyi, Vatandaşlar Temizledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement