Köy Yolu Ulaşıma Kapanınca Diyaliz Hastasının İmdadına Ekipler Yetişti - Son Dakika
Güncel

Köy Yolu Ulaşıma Kapanınca Diyaliz Hastasının İmdadına Ekipler Yetişti

Köy Yolu Ulaşıma Kapanınca Diyaliz Hastasının İmdadına Ekipler Yetişti

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan diyaliz hastası, 112 Acil Servis ve İl Özel İdaresi ekiplerinin iş birliği ile hastaneye yetiştirildi.

11.12.2013 13:50

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan diyaliz hastası, 112 Acil Servis ve İl Özel İdaresi ekiplerinin iş birliği ile hastaneye yetiştirildi.

Taraklı ilçesine bağlı Avdan köyünde haftada 3 kez diyalize girmesi gereken Güler Çağlar (47), kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köyde mahsur kaldı. Köylülerin haber vermesi üzerine Taraklı 112 Acil Sağlık Hizmetleri ambulansı, İl Özel İdare Sekreterliğine ait bir greyderle hastayı almak için merkeze 12 kilometre mesafedeki köye hareket etti.

Kar kalınlığının 70 santimetreyi aştığı köy yolunda bazen greyder yolu açarak öne geçti, bazen de ambulans karın üzerinde gitmeye çalıştı. Kısa sürede köye ulaşan kurtarma ekipleri, hastayı ambulansla ana yola, buradan da Geyve Devlet Hastanesi diyaliz merkezine ulaştırırken, greyder ise Avdan köyüne bağlı diğer köy yollarını tekrar ulaşıma açtı.

Diyaliz hastası Güler Çağlar'ın eşi Mehmet Çağlar, hastanın haftada 3 kez diyalize girmesi gerektiğini ifade ederek, kar kış dinlemeden köye gelen 112 ekiplerine ve özel idare yetkililerine teşekkür etti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köy Yolu Ulaşıma Kapanınca Diyaliz Hastasının İmdadına Ekipler Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement