Köy Yolunda Çamura Saplanan Otomobili Eşekle Çektiler - Son Dakika
Güncel

Köy Yolunda Çamura Saplanan Otomobili Eşekle Çektiler

Köy Yolunda Çamura Saplanan Otomobili Eşekle Çektiler

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nden, Hasanova Köyü Kilisek Mezrası'ndaki yakınlarını ziyarete giden Bülent Temiz'in kullandığı otomobil köy yolunda çamura saplanınca, mezradan getirilen eşeklerle bağlanan iplerle çekildi.

31.03.2013 15:07

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nden, Hasanova Köyü Kilisek Mezrası'ndaki yakınlarını ziyarete giden Bülent Temiz'in kullandığı otomobil köy yolunda çamura saplanınca, mezradan getirilen eşeklerle bağlanan iplerle çekildi. Köy sakinleri, 1980 yılında köy yolunun yapıldığını belirterek, o tarihten sonra unutulduklarını söyledi.Kış mevsimi boyunca etkili olan kar yağışından sonra kırsal kesimde oluşan çamur, buralarda bulunan köylüleri olumsuz etkiliyor. Karlıova merkezde yaşayan Bülent Temiz, Hasanova Köyü Kilisek Mezrası'ndaki yakınlarını ziyarete giderken, kullandığı otomobil köy yolunda çamura saplandı. Karlıova İlçesi'ne 20 kilometre mesafede bulunan Kilisek Mezrası sakinleri, ilgisizlikten yakınarak yetkililere sitem etti. Bölgede yaşanan terör ve şiddet olayları nedeniyle 1990'lı yıllarda köylerini terketmek zorunda kalanan vatandaşlar, dönüş sürecinde de herhangi bir destek almadan köylerine kendi imkanlarıyla döndüklerini söyledi.

Köy sakinlerinden Mustafa Temiz, 1980'den beri yolların yazın toz, kış ve ilkbaharda ise çamurdan geçilmediğini belirterek, iş makinalarının dahi bu yoldan geçememesinden yakındı.

Ali Temiz adlı vatandaş da araçların köye gelememesinden dolayı, işlerini görmek için ilçe merkezine eskiden olduğu gibi at ve eşeklerle gittiklerini söyledi.Cemil Temiz ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm yetkililerden yardım isteyerek, Sayın Başbakanım, bizim halimiz 1980 yılında da aynen böyleydi. Şimdi yıl 2013, bizim halimiz yine aynı, değişen hiç bir şey yok. Geçenlerde bir komyon çakıl döken ekipler, 'malzeme bitti, yok' diyip gittiler. Oysa ki bizim köyde malzeme çok, bunun tespiti daha önce de yapılmıştı. Anlayacağınız bizi herkez unuttu. Hatta şimdi zaten yetersiz olan meralarımız köy dışındaki başka insanlara satılıyor yada kiralanıyor. Bizi yok etmek istiyorlar. Bize kim yardım edecek şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köy Yolunda Çamura Saplanan Otomobili Eşekle Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement