Kozan'da Baraj Tünelinin Patlaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kozan'da Baraj Tünelinin Patlaması

24.02.2012 17:21  Güncelleme: 08:44

Adana'nın Kozan ilçesinde bir barajın tünel kapağının patlaması sonucu, 4 işçi sel sularına kapılarak kayboldu.

Adana'nın Kozan ilçesinde su tutmaya başlanan bir barajın tünel kapağının patlaması sonucu sel sularına kapılarak kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Ergenuşağı Köyü yakınında Göksu Irmağı üzerinde özel bir firma tarafından inşa edilen ve su tutmaya başlanan Gökdere Köprü Barajı tünel kapağı basınç nedeniyle patlayınca göl alanında biriken sular ırmak yatağında sele dönüştü. Burada çalışan işçilerden Eyüp Altıntaş, Hasan Bolat, Erkan Yiğenoğlu, Mustafa Yılmaz, Mehmet Aksoy ve Zakir Demirelli suya kapılarak kayboldu.

Mehmet Aksoy ve Zakir Demirelli yaralı olarak Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaybolan 4 işçinin bulunması için havadan ve karadan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bu arada, görgü tanığı işçilerden 3 çocuk babası Ahmet Hakverdi, tünel patlayınca kendisini son anda kurtardığını belirterek, "Biz yüksekteydik. Su bize ulaşıncaya kadar yukarı kaçtık. arkadaşlarımızı su alıp götürdü. O anda çocuklarım ve eşim gözümün önün egeldi" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kozan'da Baraj Tünelinin Patlaması - Son Dakika


Advertisement