Kozan'da Huzur Sokağı'na Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Kozan'da Huzur Sokağı'na Büyük İlgi

Kozan\'da Huzur Sokağı\'na Büyük İlgi

Şule Yüksel Şenler'in romanı Huzur Sokağı, İstanbul Temaşa Tiyatrosu tarafından tiyatroya uyarlanarak sergilenen oyunu Kozan'da büyük ilgi gördü.

20.10.2012 12:19  Güncelleme: 12:32

Son zamanlarda bir televizyon dizisi ile tekrar gündeme gelen Şule Yüksel Şenler'in romanı Huzur Sokağı, İstanbul Temaşa Tiyatrosu tarafından tiyatroya uyarlanarak sergilenen oyunu Kozan'da büyük ilgi gördü.

Kozan Belediyesi'nin kültür hizmetleri kapsamında kadrosunda sanatçı Yaşar Alptekin'in de bulunduğu "Huzur Sokağı" adlı tiyatro oyunu, Kozan Belediye Sinema Salonunda oynandı.

Kozanlıların yoğun ilgi gösterdiği oyunda yaşanan izdiham nedeniyle salonda yer bulamayanlar ayakta izlediler. Kavuşulamayan bir aşk hikayesini anlatan oyunun final sahnesinde izleyenler duygu seline kapılarak gözyaşlarına hakim olamazken, oyun sonunda izleyiciler oyuncuları dakikalarca alkışladılar.

Program sonrası bir konuşma yapan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan'ın sosyal yaşamına büyük katkı sağlayan bu tür etkinlikleri gerçekleştirmekten mutlu olduklarını belirtti. Başkan Özgan, "Kültür hizmetleri kapsamında tiyatro severlerin beğeni ile izlediği Huzur Sokağı adlı tiyatro oyunun beğenilmesi misafirlerimiz gibi bizleri de mutlu etmiştir. Yaşar Alptekin ve ekibini kutluyorum. Bu tür kültür hizmetlerimiz Kozan halkın için devam edecektir" dedi.

Sanatçı Yaşar Alptekin de artık manevi olarak ben bir Kozanlıyım. Kozanlı olmaktan da gurur duyuyorum. Kozan'ı ve Kozan halkını çok seviyorum. Gösterilen yoğun ilgiden de anlıyorum ki onlar da bizleri seviyorlar. Fahri hemşerisi olduğum Kozan'ı evim gibi görüyorum bizlere bu sıcaklığı hissettiren başta Kozan Belediye Başkanımız Kazım Özgan beye ve Kozanlılara teşekkür ediyorum. Daha öncede ifade ettiğim üzere Kozan halkımızda böyle bir başkana sahip olduklarını şanslı görüyorum. Çünkü bunca yer gezdim Kozan'da ki sıcaklığı görmedim" şeklinde konuştu.

Huzur Sokağı, 1969 yılında gazetede tefrika edilmeye başlandığında büyük ilgi gördü. 1980'li yıllarda satış rekorları kırdı. 101 baskıya ulaşan ve yıllar içinde 1 milyondan fazla satan roman, eski, yoksul bir İstanbul sokağında geçiyor. Çoğunluğun dejenere edici zalim baskısı karşısında direncini korumaya çalışan yoksul bir İstanbul sokağında geçen hikayede, sokağın gözbebeği üniversiteli Bilal ile sokağın ortasına dikilen zenginlik sembolü apartmandaki Feyza'nın aşkları anlatılıyor. Şule Yüksel Şenler'in birkaç nesli etkileyen ve hala satılmakta olan romanı 1970'te Yücel Çakmaklı tarafından Birleşen Yollar adıyla filme de aktarıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kozan'da Huzur Sokağı'na Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement