"Küçük Kaşifler Yaratıcı Hayaller" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Küçük Kaşifler Yaratıcı Hayaller" Projesi

"Küçük Kaşifler Yaratıcı Hayaller" Projesi

İstanbul Kalkınma Ajansının desteklediği, Fatih ve Sabahattin Zaim üniversiteleri işbirliğiyle yürütülen "Küçük Kaşifler Yaratıcı Hayaller" Projesi hayata geçirildi.

31.10.2013 15:43

İstanbul Kalkınma Ajansının desteklediği, Fatih ve Sabahattin Zaim üniversiteleri işbirliğiyle yürütülen "Küçük Kaşifler - Yaratıcı Hayaller" Projesi hayata geçirildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamaya göre, ilkokul öğrencilerinde bilimsel merakı ve üretkenlik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan proje, 30 farklı ilkokulda eş zamanlı açılacak laboratuvarlarda uygulanacak.

Eğitim-öğretime devam eden 7-10 yaş arası çocukları kapsayan proje, çocukların yenilikçilik ve üretkenlik yeteneklerini geliştirmeleri ve toplumsal yaşamlarının tüm aşamalarında edindikleri bilgileri etkin kullanmalarını sağlamayı hedefliyor.

Projeye ait ilk laboratuvarın açılışı, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, Fatih ve Sabahattin Zaim üniversitesileri yetkilileri tarafından gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Proje Koordinatörü Yakup Karataş, projeden 34 bin öğrencinin faydalanabileceğini belirtti.

Projenin dünyada benzeri olmadığını savunan Karataş, "Projemiz, 30 farklı ilkokulda aynı anda uygulanacak. 34 bin öğrenci üzerinden gözlem yapacağız. Umarım ülkemizin her yerinde uygulama fırsatı buluruz" ifadelerini kullandı.

Proje ortaklarından Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Gücin de üniversitelerin toplumsal problemlere çözüm arayışlarında projeler üretmesinin üniversitelerin varlık sebebi olduğunu anlattı. Gücin,  "Eskiden yeni fikirler ortaya atılınca 'icat çıkarma' diye insanlar tepki gösterirlerdi. Artık bu atölyeler sayesinde bu sözün yerini 'icat çıkarın' cümlesi alacak. Hem toplumun ve öğrencilerin hem de üniversitelerin bu işten karlı çıkacakları kesin" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Küçük Kaşifler Yaratıcı Hayaller' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement