İçişleri Bakanlığı AFAD ve Belediyemizin yürüttüğü çalışma sonucunda ilçemizdebelirlenen 3 adet acil durum toplanma noktalarına tabelalar yerleştirildi.
Son günlerde ülke genelinde sık sık yaşanan büyük ve küçük çaplı depremler, afet toplanma alanlarını bir kez daha gündeme getirdi. Yaşanan depremlerden tedirgin olan vatandaşlar için afet toplanma alanlarının önemi bir kat daha arttı. Ülke genelinde İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından belirlenen 'Acil Durum Toplanma Alanları' Belediyeler tarafından kamuoyuyla paylaşılıyor. Deprem ve doğal afetler konusunda halkın bilgilendirilmesi ve toplumsal bilinç oluşturulması için büyük bir özveri ile çalışan Kula Belediyesi, ilçedeki AFAD tarafından belirlenen Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları'nın bulunduğu noktalara tabelalar yerleştirdi. Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, 44 bin 410 nüfuslu Kula İlçesinde 3 adet toplanma alanı var. Toplanma alanları, yeşil zemin üzerine beyaz yazıyla 'Acil Toplanma Alanı' yazan bir levhayla belirtiliyor. Bu alanlar, deprem sonrasında vatandaşların toplanması için, genellikle şehrin güvenli, ulaşımı kolay noktalarından seçiliyor.
Başkan Hüseyin Tosun; "Toplanma Alanları Çoğaltmayı Hedefliyoruz"
Deprem kuşağında olan ve volkanizmanın etkisinde kalmış bir ilçede yaşadıklarını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun,"Son günlerde Manisa, Akhisar ve Elazığ'da meydana gelen çok şiddetli depremler hepimize deprem gerçeğini bir kere daha gösterdi. Özellikle Elazığ'daki depremin yıkıcı sonuçlarının ardından güvenli bölge tespitleri yeniden önem kazandı. Deprem ve her türlü acil durumda yapılması gerekenleri başta çocuklarımız olmak üzere tüm kamuoyunu bilinçlendirmeliyiz. Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğiyle yapacağımız çalışmalarla Kula'daki toplanma alanlarını arttırmayı hedefliyoruz. Bir kez daha Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."
Acil Durum Toplanma Alanı Nedir?
Afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlardır. Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları belirlenirken; nüfus yoğunluğu, ulaşılabilirlik ve tahliye kolaylığı, mümkün olduğunca engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygunluğu ve fay hatlarından uzak alanlar olması, mümkün olduğunca engebesiz düz araziler olması, konut alanlarına yakın ancak yapısal ve yapısal olmayan unsurlardan etkilenmemesi, elektrik, su, tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakınlığı gibi, seçim kriterlerine dikkat edilerek ve mümkün olduğunca kamuya ait uygun yerler seçilerek belirlenmektedir.
Toplanma Alanı Nasıl Öğrenilir?
Manisa'daki toplanma alanlarını öğrenmek için e-Devlet şifrenizin olması yeterli. Vatandaşlar e-Devlet'e girerek arama kısmına 'Toplanma Alanı' yazdığı takdirde, açılan ekrandan toplanma alanlarını öğrenebiliyor. İl, ilçe ve mahalle bilgilerini giren vatandaşlar, kendilerine en yakın toplanma alanına harita eşliğinde yönlendiriliyor.
Son Dakika › Güncel › Kula'nın acil durum toplanma alanları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?