Kuraklık Sorunu Suni Karla Çözülecek - Son Dakika
Güncel

Kuraklık Sorunu Suni Karla Çözülecek

Kuraklık Sorunu Suni Karla Çözülecek

Gümüşhane Valisi Mayda: "Suni kar üretmek suretiyle kış turizm merkezlerimizi canlı tutmayı amaçlıyoruz"

24.01.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de, kar yağmadığı yıllarda olumsuz etkilenen kayak merkezleri ve turistik işletmelerin sorununun, suni kar üretilerek çözülmesi hedefleniyor.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl, kış turizminde lider durumda olan Avusturya'nın tecrübelerinden yararlanmak amacıyla bu ülkeye ziyaretleri olduğunu belirtti.

Bu gezide kayak merkezleriyle ilgili yerinde çalışma yaptıklarını ifade eden Mayda, "Avusturya, arazi yapısı ve coğrafyası açısından ilimize çok benziyor. Önümüzdeki günlerde bu ülkeden ilimize uzman davetimiz olacak" dedi.

Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezi'ndeki koruma imar planı ile 1/25000 çevre düzeni planının, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını kaydeden Mayda, şunları söyledi:

"Özellikle çevre düzeni planıyla Süleymaniye Kış Sporları Merkezimizi şekillendireceğiz. Bunun yanında Süleymaniye veya Zigana'da, verilecek karar doğrultusunda suni kar tesisi kurmayı düşünüyoruz. İlimizde iklim müsait olmasına rağmen kar yağmadığı yıllarda kış turizmimiz olumsuz etkileniyor. Mevcut tesislerimiz bir nevi atıl durumda kalıyor. Finansman temin ettiğimiz takdirde her iki merkezimize bu suni kar tesisimizi kurmayı planlıyoruz. Bu amaçla önümüzdeki günlerde uzmanların da katıldığı bir toplantı düzenleyeceğiz. Hava sıcaklığı sıfırın altında 2-3 derece olduğu zaman suri kar üretmek suretiyle kış turizm merkezlerimizi canlı tutmayı amaçlıyoruz." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuraklık Sorunu Suni Karla Çözülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement