Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Kurban Bayramı hazırlıklarının tamamladığını bildirdi.
Belediye Başkanı Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatile gelecek olan misafirlerin rahat bir şekilde tatil geçirebilecekleri amacıyla zabıta, temizlik, su, fen işleri müdürlüğü ve diğer birimlerin gerekli tedbirleri aldığını söyledi.
Bayram süresince mezarlıklarda bakımların devam edeceğini ifade eden Aksoy, "Denetimimiz altında bulunan Safranbolu Minibüsçüler Kooperatifi ve Safranbolu Özel Halk Otobüsleriyle mutabakat sağlayarak arefe günü mezarlığa ücretsiz seferler yapılacak. Yine bayram süresince otobüslerimiz yarı fiyatına yolcu taşıyacaklar. Bayrama kadar halkımızı rahatlatmak amacıyla kaldırım, yol asfalt hızlı bir şekilde tamamlanacak, bayram süresince bütün çalışmalara ara verilecek. Safranbolu zor günlerin ardından karlı bir bayramı geçirir diye tahmin ediyorum. Son baharın hemen öncesindeyiz." diye konuştu.
Hayvan pazarında da ekipleri 10 gündür denetimler yaptığını vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:
"İslami usullere uygun kurban satışını temin etmek, satılan kurbanların hijyenik, sağlıklı, hayvan sirkülasyonunun fazla olduğu dönemlerde bulaşıcı hastalıkların, farklı yerlerden gelip bizim hayvanlarla iç içe olup, bulaşıcı hastalıkların bulaşmasını önlemek amacıyla satış yerine giren her hayvanın belgelerinin kontrolünün ardından kısa sağlık kontrolünü veteriner hekimimiz yapıyor. Safranbolu hayvan pazarından kurbanlık almak isteyen vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla bu alışverişlerini yapabilirler. Bayram süresince 153 Beyaz Masa servisimiz ücretsiz olarak 24 saat vatandaşımızın hizmetinde olacak. Belediye hizmetlerinin aksamasıyla ilgili bir neden meydana geldiği yerde vatandaşımız Beyaz Masasını arayarak bizlere ulaşabilir."
Son Dakika › Güncel › Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.