Kursiyerlere Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

16.01.2014 17:04

Siirt'in Tillo İlçesinde bulunan, Nergis Halı Kim Atölyesinde 8 genç kıza halı dokuma sertifikası verildi.

Siirtli genç kızlar il merkezinde faaliyet gösteren 13 halı ve kilim atölyesinde açılan kurslara devam ederek, meslek sahibi oluyor ve altın bileziklerine kavuşuyorlar. Tillo yolu üzerinde bulunan Nergis Halı Kilim Atölyesinde düzenlenen törenle dokuması tamamlanan halı ve kilimler törenle kesilirken, kursu başarıyla bitiren 8 genç kıza da sertifikaları verildi.

Törene katılan Vali Yardımcısı Mustafa Pala dokunan halıları inceledi ve ilk halıyı törenle kesti. Törende daha sonra davetlilerde dokunan diğer halıları kestiler. Atölyede toplam 15 halı dokundu.
Açılan halı ve kilim dokuma kurslarını başarıyla bitiren genç kızlara sertifikalarını veren Vali yardımcısı Mustafa Pala, eğitim durumları hakkında bilgi ve aldı. Ailelerinin izin vermemesi nedeniyle eğitimlerine devam edemeyenlerin aileleri ile görüşeceğini ve ikna edeceğini belirtti.

Eğitimlerine devam etmek isteyen genç kız ve kadınların eğitim masraflarının üstlenileceğini ifade eden Vali Yardımcısı Mustafa Pala,"Halı ve kilim Atölyelerine katılan bayanlarımız burada hem meslek öğreniyor, hem de aile ekonomilerine katlıda bulunuyorlar. Ayrıca SYDV aracılığı ile her kursiyere 150 TL nakdi yardım yapıyoruz. Kursiyerlerimiz ayrıca dokudukları halı ve Kilim karşılığında da ayda ortalama 500 Tl ücret alıyorlar. Hedefimiz her mahalleye bir atölye kurmaktır."diye konuştu.
Daha sonra aynı atölyenin üst katında faaliyet gösteren Zambak kilim dokuma bölümüne geçildi. Burada da dokuması tamamlanan kilimler, Vali Yardımcısı Mustafa Pala tarafından kesildi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kursiyerlere Sertifikaları Verildi - Son Dakika


Advertisement