"KÜRÜNDEN KABARE" Gençlik Festivali'ndeydi - Son Dakika
Güncel

"KÜRÜNDEN KABARE" Gençlik Festivali'ndeydi

"KÜRÜNDEN KABARE" Gençlik Festivali\'ndeydi

Seyhan Arman'ın kendi yazıp oynadığı, Melisa İclal Yamanarda'nın yönettiği tek kişilik tiyatro oyunu "Küründen Kabare''4-7 Mayıs tarihleri arasından gerçekleşecek Genç LGBTİ Derneği'nin düzenlediği LGBTİ+ Gençlik Festivali'nde sahnelendi.

08.05.2017 08:21  Güncelleme: 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumsal şiddetin en açık şekline maruz kalan bir trans bireyin hikayesini farklılıklar üzerinden değil, benzerlikler üzerinden anlatan "Küründen Kabare" izleyen herkesi şaşırtıp, duygulandırıyor ve aynı zamanda güldürüyor.

"Küründen Kabare"de bir zamanlar haber bültenlerinde dehşet saçarken gördüğünüz, o çok eğlendiğiniz mekandaki şen şakrak solistliğinden bildiğiniz, yoldan geçerken çaktırmadan süzdüğünüz, cinayet haberlerinde ne de sık rastladığınız… ama transseksüellikle ilgili ne kadar fikriniz, olumlu ya da olumsuz ne kadar önyargınız olursa olsun aslında daha önce hiç tanışmadığınız Serpil'le tanışacaksınız.

Seyhan Arman'ın yazıp oynadığı biraz güllüm, biraz madilik azıcık da tarizlikli oyunu Küründen Kabare'yi Melisa İclal Yamanarda yönetiyor. Dramaturgluğunu Sinem Özlek'in yaptığı oyunun, dekor ve kostüm tasarımı; Aslı Ersüzer'e, ışık tasarımı ise Cem Yılmazer'e ait.

"Küründen Kabare" gösterim tarihleri:
9 Mayıs Salı, Saat: 20.30 "Afife Jale Tiyatrosu"
18 Mayıs Perşembe, Saat: 20.30 "Uçan Süpürge Derneği, Alternatif Karşılaşmalar Festivali

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'KÜRÜNDEN KABARE' Gençlik Festivali'ndeydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement