Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Konferanstan genel görüntü Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın konuşması Yapılan dua Kutlu Doğum Haftası Zonguldak'ta Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan yaklaşık 2 bin kişi vatanın birlik ve beraberliği için dua etti ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım" konulu konferansta yaklaşık 2 bin kişi vatanın birlik ve beraberliği için dua etti.

15.04.2016 00:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Konferanstan genel görüntü

Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın konuşması

Yapılan dua Kutlu Doğum Haftası

Zonguldak'ta Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan yaklaşık 2 bin kişi vatanın birlik ve beraberliği için dua etti

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım" konulu konferansta yaklaşık 2 bin kişi vatanın birlik ve beraberliği için dua etti.

Ereğli Belediyesi ve İlçe Müftülüğünce bir otelde düzenlenen konferansta konuşan eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Kur'an-ı Kerim'in, sözleri ve manası ile yaşayan bir mucize olduğunu ifade etti.

"Kendiniz için arzuladığınızı başkaları için de arzulamadıkça imanınız olgunluğa ermez" diyen Nursaçan, şunları söyledi:

"Allah tarafından sevilmeyi arzu ediyorsak birbirimizi seveceğiz. Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim. Bu dünya kimseye kalmaz. Sevgi ile bakır altın, zindan saray, karanlıklar aydınlık, acılar tatlı olur. Rahman olan Allah'ın kuluyuz, rahmet peygamberinin bağımlısıyız, şefkatle, merhametle, muhabbetle görevliyiz. Mahşer günü bir kısım insanlar görülüyor, şehit değil, peygamber de değil, ama onların makamına şehitler, peygamberler imreniyor. Onlar Allah için birbirini seven insanlar. Ben doğuya, batıya gidiyorum. Afrika, Amerika'ya gidiyorum gelince 'vatanım' diyorum."

Nursaçan, Türk insanını birbirine düşürmek için oyunlar oynandığını vurgulayarak, "Biz bu oyunlara gelmeyelim. Aklımızı başımıza alalım." ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Nursaçan'a çiçek ve çini işlemeli tabak hediye etti.

Konferansta yaklaşık 2 bin kişi vatanın birlik ve beraberliği için dua etti. Yoğun ilgi nedeniyle bazı vatandaşlar salona giremeyerek dönmek zorunda kaldı.

Kutlu Doğum Haftası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement