Kuveyt Türk İvedik'te Şube Açtı - Son Dakika
Güncel

Kuveyt Türk İvedik'te Şube Açtı

Kuveyt Türk İvedik\'te Şube Açtı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ve Kuveyt arasındaki ticaret ve yatırımların olması gereken potansiyelin altında bulunduğunu belirterek, bunların artırılması gerektiğini söyledi.

29.04.2013 19:34

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ve Kuveyt arasındaki ticaret ve yatırımların olması gereken potansiyelin altında bulunduğunu belirterek, bunların artırılması gerektiğini söyledi.

Şimşek, Kuveyt Türk Katılım Bankası Ankara İvedik Şubesinin açılış törenine katıldı.

Açılış kurdelesini Bakan Şimşek, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mustafa el-Şimali, Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Süleyman el-Ömer ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı ve Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, kesti.

Şimşek, törende yaptığı konuşmada, Kuveyt Türk'ü "bir başarı hikayesi" diye nitelendirerek, bankanın, Türkiye'de 1990'lı yıllardaki büyük krizlere rağmen yatırım yaptığını ve başarı elde ettiğini kaydetti.

Türkiye ve Kuveyt'in dost ve kardeş ülkeler olduğuna dikkati çeken Şimşek, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin son derece kuvvetli olduğuna vurgu yaptı.

Bankanın, iki ülke arasında güçlü bir köprü olduğunu dile getiren Şimşek,

"Geriye bir tek iş aleminin bir araya gelmesi kalıyor. Burada da Kuveyt Türk'ün üstlendiği sorumluluk çok büyük. Bu köprü görevi son derece önemli" diye konuştu.

Geçen hafta Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısını yaptıklarını hatırlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"İki ülke arasında hem karşılıklı yatırımların hem ticaretin potansiyelin altında olduğu, bunların çok daha ileriye gitmesi için gerekli şartların oluşturulduğu ama daha önemlisi özellikle Kuveyt'in ekonomisini çeşitlendirirken, Türk firmalarının oradaki imkanları değerlendirerek, Kuveyt'i Asya ve Ortadoğu için üretim üssü haline dönüştürmesi vizyonunu ortaya koyduk. Onun için aslında her şey var. Kuveyt Türk gibi bankaların varlığı bugüne kadar geldiğimiz noktayı çok çok ileri taşıyacak şartları oluşturuyor."

Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mustafa el-Şimali de Türkiye ile Kuveyt'i yakınlaştırmayı amaçlayan ziyaretler gerçekleştirdiklerini, banka açılışının bunun bir örneği olduğunu anlattı.

Türkiye ve Kuveyt'in dost ülkeler olduğunu vurgulayan Şimali, "Türkiye'nin 1991 yılında Irak'ın Kuveyt'i işgali karşısındaki tutumunu büyük bir takdirle karşılamaktayız" dedi.

Şimali, Türk şirketlerini başta havalimanı ve altyapı olmak üzere, yatırım için Kuveyt'e davet etti.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı ve Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan ise bankanın 24 yılda başarılı bir performans sergileyerek 229 şubeye ulaştığını bildirerek, "Kuveyt Türk şu anda 10 milyar dolarlık toplam aktifi, 9 milyar dolarlık toplam mevduatı ve 8 milyar dolara yaklaşan toplam fon kullandırımıyla Türkiye'nin 14'üncü büyük bankası ve faizsiz bankacılık sektöründe de ikinci sırada yer alan bir kuruluş" diye konuştu.

Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Süleyman el-Ömer de Maliye Bakanı Şimşek'in çalışmalarına ciddi destek verdiğini ve şükran borçlu olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Ömer, katılımcılara hediyeler takdim etti. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuveyt Türk İvedik'te Şube Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement