Kuzey Iraklı Öğrenciler, Şırnaklıları Coşturdu - Son Dakika
Güncel

Kuzey Iraklı Öğrenciler, Şırnaklıları Coşturdu

Kuzey Iraklı Öğrenciler, Şırnaklıları Coşturdu

Kuzey Irak'ta Fezalar Eğitim Kurumlarının Erbil, Süleymaniye ve Duhok kentlerindeki okullarında okuyan 21 öğrenci Şırnaklıları coşturdu.

15.03.2013 11:37  Güncelleme: 16:55

Kuzey Irak'ta Fezalar Eğitim Kurumlarının Erbil, Süleymaniye ve Duhok kentlerindeki okullarında okuyan 21 öğrenci, Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Türküler Şenliği kapsamında geldiği Şırnak'ta, söyledikleri Türkçe ve Kürtçe şarkılarla izleyenleri coşturdu.

Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu'nda yapılan şölene Vali Vekili Deniz Zeyrek, Vali Yardımcısı Yasin Özcan, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, kurum müdürlüleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile salonu dolduran yüzlerce vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan şenliği destekleyen Kardelen Şirketinin Müdürü Nevruz Uzan, "Dilinin rengi, ırkı ne olursa olsun dünya insanına anlaşabilmeyi, konuşabilmeyi, barış ve kardeşliği öğretmeyi amaçlayan kültür şölenine hepiniz hoş geldiniz. Medeniyet sözünü müziğin evrenselliğiyle, duruluğuyla 7 kıtada 180 ülkeye yayan bu gizli kahramanlar, Anadolumuzun bağrından gelen çok değerli üstatlarımızın yorumlarıyla, hepimizin hayatlarına dokunan türkülerimizle dillerimizin kardeşliğiyle, yüreklerimizi sarıp sarmalayan yanık ezgilerimizle, bize bir daha kardeşliğin dilinin, renginin, ırkının olmadığını hatırlatan Erbil'den gelen öğrencilere teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Vekili Deniz Zeyrek de, insanlığın birbirini yok edecek kadar silahı ürettiğine dikkat çekerek, "Ama insanlığın en büyük değerleri olan sevgiyi, kardeşliği hep ihmal etmişiz. Bu tür çalışmalarla bu tür sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalarla, bu insanlık değerlerini uluslararası barışın tesis edilmesine yönelik, bu tür değerlerin gelişmesine olan inancımız tamdır. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kürtçe ve Türkçe şarkılar, folklor gösterileri, skeç ve şiir dinletilerinin yer aldığı kültür şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin okuduğu hareketli parçalarla salondakiler coşarken salonunda, 'Müslüm Baba Seni Unutmayacağız' pankartının açıldığı görüldü.

Daha sonra sahneye çıkan Geylan Tahir, İbrahim Tatlıses'in 'Urfalıyam ezelden gönlüm geçmez güzelden' şarkısını Türkçe ve Şivan Perver'in 'Çeme Çetele' adlı şarkısını da Kürtçe okuyarak, salondakileri hem coşturdu hemde duygulandırdı.

Vali Vekili Zeyrek, Erbil, Duhok ve Süleymaniye'den gelen öğrencilere birer hediye ve çiçek vererek tebrik etti. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuzey Iraklı Öğrenciler, Şırnaklıları Coşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement