Lavrov: Hazar Ülkeleri Arasında Etkileşim Artırılmalı - Son Dakika
Güncel

Lavrov: Hazar Ülkeleri Arasında Etkileşim Artırılmalı

Lavrov: Hazar Ülkeleri Arasında Etkileşim Artırılmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hazar ülkeleri arasında etkileşimin artırılması gerektiğini belirterek, Hazar ülkelerinin ortak çalışmalarının Avrasya kıtasında güvenlik, istikrar ve sürdürülebilir gelişmeye önemli katkı sağladığını söyledi. Lavrov ayrıca, Hazar bölgesindeki çevre güvenliği ve biyolojik kaynakların korunmasıyla ilgili sorunların çözümü için ortak eylemlerin uyumlu hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

05.12.2023 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hazar ülkeleri arasında etkileşimin artırılması yönünde ek çabaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Hazar ülkelerinin ortak çalışmaları, Avrasya kıtasında güvenlik, istikrar ve sürdürülebilir gelişmeye önemli katkı sağlıyor." dedi.

Lavrov, başkent Moskova'da Azerbaycan, İran, Kazakistan, Rusya ve Türkmenistan'ın bulunduğu Hazar Ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantısında konuştu.

Toplantının önemine işaret eden Lavrov, söz konusu formattaki çalışmaların, bölgesel etkileşimdeki sorunlara çözüm bulmaya yardımcı olduğunu dile getirdi.

Hazar bölgesindeki işbirliğinin yüksek seviyeye ulaştığına işaret eden Lavrov, "Ancak 5 Hazar ülkesi arasındaki etkileşimin artırılması ve uluslararası hukuki temellerinin güçlendirilmesi için ek çabalara ihtiyaç var." diye konuştu.

Lavrov, "Çok kutuplu dünya düzeninin oluşması ve dünyada yeni kalkınma merkezlerinin konumunun güçlendirilmesi bağlamında, Hazar devletleri arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesi önemli. Bu bağlamda Hazar ülkelerinin ortak çalışmaları, Avrasya kıtasında güvenlik, istikrar ve sürdürülebilir gelişmeye önemli katkı sağlıyor." ifadesini kullandı.

Hazar bölgesinde çevre güvenliği, denizin sığlaşması ve biyolojik kaynakların korunmasıyla ilgili sorunların olduğuna dikkati çeken Lavrov, bu sorunların çözülmesi için ortak eylemlerinin uyumlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lavrov: Hazar Ülkeleri Arasında Etkileşim Artırılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement