LEGO ile kendi robotlarını tasarladılar - Son Dakika
Güncel

LEGO ile kendi robotlarını tasarladılar

LEGO ile kendi robotlarını tasarladılar

Da Vinci Learning TV, bu sömestr tatilinde de çocukları, The Zone by QNBFinansbank'da gerçekleştirilen ve yoğun bir katılım ile geçen Lego Robotik ve Kodlama Kampı'nda ağırladı.

27.01.2017 16:11  Güncelleme: 16:12

Da Vinci Learning'in kampanya çekilişini kazanan çocukların da yer aldığı kodlama kampında çocuklar, Jr. Robotics Bilim Okulu'nun deneyimli ve uzman eğitmenleri eşliğinde LEGO ile kendi robotlarını tasarladı, inşa etti ve onları programlayarak harekete geçirdiler.

Renk sensörü, ultrasonik sensör, dokunma sensörü ve jiroskop sensör ile özel tasarım parçalar, dişliler, çarklar, akslar, farklı boyutlarda tekerlekler ve bağlantı parçaları kullanarak gelişmiş robotlarını inşa eden çocuklar, hazırladıkları temel robot arabalarınıkendi aralarında eğlenceli bir müsabaka ile de test ettiler.

Ayrıca, Da Vinci Learning'in çocukların bilişsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirmelerini, sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bireyler olarak yetişmelerini hedeflediği kampta, Scratch ile kodlamanın mantığını öğrenen çocuklar, arttırılmış gerçeklik ile tanıştılar ve kendi kahramanlarını tasarlayarak 3D printerlarda şekillendirdiler.

Kamp sırasında, The ZONE by QNBFinansbank'ın "Harika Matematik" sergisini de gezen çocuklar, 20 farklı matematik ünitesinde analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden, iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri eğlenceli bir yolculuğa çıktılar. Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği sergide çocuklar, tırmanma duvarı ve trambolinde ise vücutlarındaki matematiği keşfetme olanağı buldular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel LEGO ile kendi robotlarını tasarladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement