Libya Başbakanı Zeydan'ın Ürdün Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Libya Başbakanı Zeydan'ın Ürdün Ziyareti

Libya Başbakanı Zeydan\'ın Ürdün Ziyareti

Zeydan, Ürdün Kralı Abdullah ve Başbakan Nusur ile bir araya geldi

03.12.2013 00:25

Ürdün'ün başkenti Amman'da resmi temaslarda bulunan Libya Başbakanı Ali Zeydan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Başbakan Abdullah en-Nusur ile bir araya geldi.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ürdün Kralı Abdullah, Libya Başbakanı Zeydan'a "ülkesinin geçiş dönemindeki Libya'nın yeniden yapılandırılması ve kurumların inşası için destek vermeye hazır olduğunu" ifade etti.

Libya'da son zamanlarda yaşanan gelişmelerin ele alındığı görüşmede Kral Abdullah "Libya halkının taleplerine tam destek verdiğini ve Libya'da güven ve istikrarın korunduğu bir devletin oluşturulmasını umduklarını" dile getirdi.

Libya Başbakanı Zeydan da ülkesi ile Ürdün arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesini beklediğini söylediği.

Öte yandan Zeydan, Ürdün Başbakanı Nusur ile de bir araya geldi.

Görüşmede iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi ve bütün alanlarda kapsamlı işbirliğinin sağlanması gibi konuların ele alındığı bildirildi.

Ürdün Başbakanı Nusur, yaptığı açıklamada,  Zeydan'ın ziyaretinin iki ülke ilişkilerinin ivme kazanmasında etkili rol oynamasını beklediğini söyledi.

Libya'nın bazı kentlerinde Muammer Kaddafi rejimine son veren 2011'deki devrimden bu yana güvenlik sorunları yaşanıyor. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya Başbakanı Zeydan'ın Ürdün Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement