Libya'da ABD Büyükelçisinin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Libya'da ABD Büyükelçisinin Öldürülmesi

Libya\'da ABD Büyükelçisinin Öldürülmesi

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, ABD'nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ve 3 konsolosluk görevlisinin ölümüyle sonuçlanan Bingazi'deki saldırıları kınadı.

12.09.2012 19:27

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, ABD'nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ve 3 konsolosluk görevlisinin ölümüyle sonuçlanan Bingazi'deki saldırıları kınadı.

İİT'den yapılan açıklamadaya göre, İhsanoğlu, hiçbir gerekçeyle haklı kılınamayacak bu korkunç eylemden ötürü müteesir olduğunu ifade etti.

İhsanoğlu ayrıca Kahire'deki ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıdan duyduğu endişeyi dile getirdi.

Bu şiddetin, Müslümanlar'ın dini hassasiyetlerini inciten bir filmin uyandırdığı duygulardan kaynaklandığını vurgulayan İhsanoğlu her iki olayın ifade özgürlüğünün suistimal edilmesinin ciddi birer yansımaları olduğunu ifade etti.

Genel Sekreter, tahriğin içler acısı bir örneği olan bu filmin, masum insanların canlarına kastedilemesine neden olduğunu belirtti.

İhsanoğlu, ülkenin yetkililerine gerekli bütün tedbirleri alarak asayişi kontrol altına almaları ve sükuneti temin etmeleri çağrısında bulundu.

Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu, uluslararası toplumun, her iki tarafın fanatikleri tarafından gerçekleştirilen bu şiddet eylemlerinin tutsağı olmaması gerektiğinin altını çizdi.

İhsanoğlu, din ve ifade özgürlüğüyle ilgili meselenin sadece uluslarası işbirliği yoluyla çözüme kavuşturulabileceğini belirterek, bu kapsamda İİT tarafından BM İnsan Hakları Konseyi'nde başlatılan bir sürecin sonucunda BM'de alınan höşgörüsüzlükle mücadele konulu 16-18 sayılı karara ve ABD Dışişleri Bakanı Clinton ile İstanbul'da başlattıkları "İstanbul Süreci"ne atıfta bulundu.

Muhabir: İrfan Sapmaz - Bülent Şahin Erdeğer

Yayıncı: Murat Taydaş - CİDDE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da ABD Büyükelçisinin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement