Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde güvenlik güçleri ile bir grup arasında çıkan arbedede yaralandıktan sonra tedavisi valilikçe üstlenen Ronida Pervane, tedavi gördüğü özel hastaneden taburcu edildi.
Ailesi tarafından evine götürülen Pervane, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Haziran'da Lice'de karakol yapımını protesto etmek için Kayacık köyüne gittiklerini, basın açıklamasının ardından saat 15.30 civarında bir grubun inşaata girmek istediğini, güvenlik güçlerinin izin vermediğini söyledi.
Güvenlik güçlerinin havaya ateş açtığını kaydeden Pervane, silah sesleri üzerine kaçarken sağ omuzundan vurulduğunu belirtti.
Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesine götürüldüğünü ve burada kendisine sadece pansuman yapıldığı için ailesinin valilikten yardım istediğini anlatan Pervane, şöyle konuştu:
"Eğitim Araştırma Hastanesinde sadece pansuman yaptılar. Bir gece kaldım ve sabah hemen taburcu ettiler. 'Biz bir şey yapamayız. Şimdi yara yeri böyle kalsın' dediler. Sonra pansuman için gittik. Pansuman da yapmayacaklarını söylediler. Eve geldik. Ailem özel hastane için valilikle görüşmüş. Valilik de kabul etmiş. Daha sonra özel hastanede ameliyat oldum. Ameliyat öncesi ve sonrasında polis görmedim, uyuyordum. Uyandıktan sonra ailem polislerin geldiğini söyledi. Benim bir bilgim yoktu. Ailemden polisleri gören oldu. Dışarıda ameliyatı beklerken, içeri girdiklerini görmüşler. Vücudumdan çıkan parçaları almışlar. Balistik incelemeye götürmüşler herhalde."
-"Kurşunun çıkarılması zorunlu değil"
Eğitim Araştırma Hastanesi yetkilileri de kurşunun hayati tehlike içermeyen bir yerde olduğunu, omuzda yumuşak dokuda bulunduğunu, kurşunun çıkarılıp çıkarılmayacağı kararının doktorların insiyatifinde olduğunu belirttiler.
"Hastanın sağlığına bağlı. Kurşunun çıkarılmaması gerekiyor. Çünkü hayati tehlike yok. Ameliyat gerekmiyor. Hasta psikolojik olarak 'neden kurşunu çıkarmıyorsunuz' diyebilir. Doktorları ikna ederek kurşunu çıkarılmasını isteyebilir. Kurşunun çıkarılmaması da tıbbı olarak doğru bir yaklaşımdır. Zarar vermiyorsa, birçok dokuyu parçalayıp kurşunu çıkarmanın bir anlamı yoktur. Bilimsel olan budur" diyen yetkililer, ama hastayı bu konuda ikna etmenin zor olduğunu kaydettiler.
Yetkililer, hastanede Pervane'ye olağanüstü bir ilgi gösterildiğini, 3 gün boyunca kontrollerinin sürekli yapıldığını söylediler. - Diyarbakır
Son Dakika › Güncel › Lice'deki Karakol Yapımı Gerginliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?