Liselilerin Rapor Eylemi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Liselilerin Rapor Eylemi

Liselilerin Rapor Eylemi
01.03.2013 15:36  Güncelleme: 15:41

Marmaris'te bir grup lise öğrencisi, YGS'ye hazırlık döneminde doktor raporu almalarının zorlaştırılmasını protesto etti.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bir grup lise öğrencisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlık döneminde doktor raporu almalarının zorlaştırılmasını protesto etti. Grup adına konuşan Fatih Ergül, öğretmenlerinin "Eğer eylem yaparsınız disipline verilirsiniz" demesi nedeniyle birçok arkadaşının eyleme katılamadığını söyledi.

TGB Liseliler Grubu üyesi 5 genç, bugün Pamukkale Meydanı'nda, YGS öncesi doktor raporu alınmasının zorlaştırılmasını protesto etti. Ellerinde 'Mahkum değiliz' yazılı pankart taşıyan grup adına konuşan Fatih Ergül, aslında katılımın daha fazla olacağını, ancak öğretmenlerinin "Eyleme katılırsanız disipline verilirsiniz" demesi nedeniyle birçok öğrencinin destek veremediğini öne sürdü. Ergül şöyle konuştu:

"Geleceğimizi inşa etmemiz günden güne zorlaşıyor. Bu bunaltıcı sınav döneminde bizlerin heyet raporu alarak bir nebze olsun nefes almamızı zorlaştırıyorlar. Bizleri böylece ülke sorunlarından uzak tutmayı planladıkları apaçık ortada. Eyleme katılım daha fazla olacaktı, ancak öğretmenlerimiz arkadaşlarımızı tehdit etti. Bu konuyla ilgili ilerleyen günlerde bir basın açıklaması yapacağız."

Gençler, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liselilerin Rapor Eylemi - Son Dakika


Advertisement