Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kudzmanas Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kudzmanas Açıklaması

Litvanya\'nın Ankara Büyükelçisi Kudzmanas Açıklaması

"Geçen yıllar boyunca Uzakdoğu'dan gelen malların Avrupa'ya gelişi artıyor. Türkiye bunun farkında ve Uzakdoğu'dan Avrupa'ya bağlantı kurmak için çok güzel projeler üretiyor. Bunlardan biri de M...

19.11.2013 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, "Geçen yıllar boyunca Uzakdoğu'dan gelen malların Avrupa'ya gelişi artıyor. Türkiye bunun farkında ve Uzakdoğu'dan Avrupa'ya bağlantı kurmak için çok güzel projeler üretiyor. Bunlardan biri de Marmaray" dedi.

Kudzmanas, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır'ı ziyaretinde, Samsun'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Samsun'un tarihiyle de bilinen bir şehir olduğunu vurgulayan Kudzmanas, şehrin Litvanya'da Viking Projesi ile tanındığını belirtti.

Viking Projesi'nin Baltık Denizi ile Karadeniz'i bağlayan bir proje olduğunu anlatan Kudzmanas, projenin Litvanya için büyük önem taşıdığına değindi.

Viking Projesi'nin Samsun açısından da önemli olduğunu düşündüklerini bildiren Kudzmanas, şunları kaydetti:

"Çünkü Viking'in en önemli hedefi Samsun'a gelmektir. Viking'in hedefi sadece Baltık Denizi ile Karadeniz'i bağlamak değil, bütün Avrupa'nın kuzey ülkeleri ile bu coğrafyayı, Ortadoğu coğrafyasıyla bağlamaktır. Türkiye Viking Projesi'ni İpekyolu ile birleştirmek istiyor. Biz sadece Türkiye'nin güzel kültürü, tarihiyle ilgilenmekle kalmıyoruz, aynı şekilde ticaretle, yatırımla da ilgileniyoruz. Türkiye'nin stratejik önemi var. Çok güzel bir coğrafyanız var. Turizm açısından çok gelişmiş bir ülke. Ayrıca ulaşım konusunda Avrupa'dan doğuya çok önemli bir koridordur. Geçen yıllar boyunca Uzakdoğu'dan gelen malların Avrupa'ya gelişi artıyor. Türkiye bunun farkında ve Uzakdoğu'dan Avrupa'ya bağlantı kurmak için çok güzel projeler üretiyor. Bunlardan biri de Marmaray. Yeni bir demir yolu da bitmek üzere. Bakü-Tiflis-Kars."

"Karadeniz'in en büyük aktarma merkezlerinin planlamasını yaptık"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır ise Kudzmanas'ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, büyükşehir belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Şehrin iki yanında Türkiye'nin en önemli ovalarının bulunduğunu vurgulayan Çakır, "İstanbul'da ne varsa küçük ölçekte Samsun'da da bunları bulabilirsiniz. Valiliğimizle Karadeniz'in en büyük aktarma merkezlerinin planlamasını yaptık. Bu anlamda lojistik depolama ve lojistik köy dediğimiz yerlerin planlamasını yaptık. Altyapı çalışmalarımız başladı devam ediyor, çok yakın bir zamanda lojistik köyün inşaatına da başlayacağız. Dolayısıyla Türkiye'nin ithalatına ve ihracatına çok büyük katkısı olacak. Viking Projesi sizin için ne kadar önemliyse bizim için de o kadar önemli" ifadelerini kullandı.

Ziyaret karşılıklı hediyeleşmelerin ardından son buldu.

Kudzmanas daha sonra Vali Vekili Hasan Özhan'ı ziyaret etti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kudzmanas Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement