Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Hovari, Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Hovari, Kayseri'de

Macaristan\'ın Ankara Büyükelçisi Hovari, Kayseri\'de

Hovari ve beraberindekiler KAYSO Başkanı Mustafa Boydak'ı ziyaret etti Miskolc Belediye Başkanı Kriza: "Ülkemizde yabancı yatırımcılara çok ciddi destekler verilmektedir. Yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılara her türlü desteği vereceğimizden emin olabilirsiniz"

12.09.2013 18:10

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ı ziyaret etti.

Hovari'ye Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Miskolc Belediye Başkanı Akos Kriza, Borsod-Abauj-Zemplen Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tamas Bihall ve işadamlarından oluşan bir heyet eşlik etti.

Boydak, ziyarette yaptığı konuşmada, kardeş şehir anlaşması ile Macaristan ve Kayseri arasında dostluk köprülerinin kurulmuş olduğunu görmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Karşılıklı ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğini ifade eden Boydak, oda olarak Türkiye ve Macaristan arasındaki sanayi ve ticaretin gelişmesi adına her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti.

Miskolc Belediye Başkanı Dr. Akos Kriza da iki şehir arasındaki ilişkilerin henüz yeni olmasına rağmen çok büyük mesafeler aldıklarını belirterek, "Bu ilişkilerin gelişmesinde Macaristan hükümetinin izlediği dış politikalar önemli oldu. Biz atılan adımların sözde kalmaması ve fiiliyata dökülmesi için bu ziyareti gerçekleştirdik. Şehrimizde daha çok çelik, makine ve kimyevi ürünler alanında üretim yapılmaktadır. Ülkemizde yabancı yatırımcılara çok ciddi destekler verilmektedir. Ülkemize yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılara her türlü desteği vereceğimizden emin olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari ise karşılıklı ziyaretlerin meyvelerini almaya başladıklarını ifade ederek, bunu daha da geliştirmek adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Hovari, Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement