Macron, Fransa'nın Ruanda Soykırımı'nda irade göstermediğini belirtti - Son Dakika
Güncel

Macron, Fransa'nın Ruanda Soykırımı'nda irade göstermediğini belirtti

Macron, Fransa\'nın Ruanda Soykırımı\'nda irade göstermediğini belirtti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın 1994 Ruanda Soykırımı'nı durdurabilecek gücü olmasına rağmen bunu yapacak iradeyi göstermediğini belirtti.

04.04.2024 19:30  Güncelleme: 19:31

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın 1994 Ruanda Soykırımı'nı durdurabilecek gücü olmasına rağmen bunu yapacak iradeyi göstermediğini belirtti.

MACRON: SOYKIRIMI DURDURACAK GÜCÜ SAHİPTİK ANCAK BUNU YAPACAK İRADEYİ GÖSTERMEDİK

Fransız basını, Ruanda'nın başkenti Kigali'de 27 Mayıs 2021'de Fransa'nın Ruanda Soykırımı'ndaki sorumluluğunu kabul eden Macron'un 7 Nisan'da sosyal medya platformlarında yayımlanacak bir videodaki konuşmasının içeriğini paylaştı.

Buna göre Macron, videoda, ülkesinin Batılı ve Afrikalı müttefikleriyle 1994 Ruanda Soykırımı'nı durdurabilecek güce sahip olduğunu ancak bunu yapacak iradeyi göstermediğini ifade etti.

Macron, Fransa'nın Ruanda Soykırımı'ndaki sorumluluğunu kabul etti

Macron, videoda ayrıca, Tutsi olarak doğdukları için işkence gören 1 milyon çocuk, kadın ve erkeğin anısına Ruanda'nın ve bu ülke halkının yanında olduklarını dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı, kendisini Ruanda Soykırımı'nın 30. yıl dönümünü anma etkinliği kapsamında Ruanda'ya davet eden Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame'nin davetine icabet etmeyecek.

Macron, Fransa'nın Ruanda Soykırımı'ndaki sorumluluğunu kabul etti

Macron'un yerine etkinliğe Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne ile Deniz ve Biyoçeşitlilikten Sorumlu Devlet Bakanı Herve Berville katılacak.

NE OLMUŞTU?

Ruanda'da 1994'te Hutular, dönemin Devlet Başkanı Juvenal Habyarimana'nın uçağının düşmesinden sorumlu tuttukları Tutsilere karşı soykırım başlatmıştı. Ülkede 100 gün süren katliamda 800 binden fazla Tutsi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macron, Fransa'nın Ruanda Soykırımı'nda irade göstermediğini belirtti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Murat D.: Bizde ona bile bile göz yummak diyoruz. Soykırımcı Fransa.. 10 1 Yanıtla
  • Mustafa karaca: Timsah göz yaşları. 8 0 Yanıtla

Advertisement