Mahalle Halkının Asırlık Ramazan Uğurlama Geleneği - Son Dakika
Güncel

Mahalle Halkının Asırlık Ramazan Uğurlama Geleneği

Mahalle Halkının Asırlık Ramazan Uğurlama Geleneği

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Kutludüğün Mahallesi'nde yüzyıllardır devam ettiği belirtilen Ramazan'ı topluca uğurladılar.

28.07.2014 12:05

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Kutludüğün Mahallesi'nde yüzyıllardır devam ettiği belirtilen Ramazan'ı topluca uğurladılar. Beldeliği kaldırılan 8 bin nüfuslu Kutludüğü Mahallesi'nden yaklaşık 3 bin kişi geleneksel tanışma, dayanışma, kaynaşma ziyareti için bir araya gelip, kabir ziyaretinde bulundular.

Ankara'ya 5 kilometre uzaklıkta bulunan Mamak ilçesine bağlı Kutludüğün Mahallesi'nde yüz yıllardır devam eden tanışma, dayanışma, kaynaşma ve kabir ziyareti yapıldı. Harmanyeri bölgesinde bir araya gelen 3 binden fazla mahalle sakini, birlik ve beraberlik çağrısı yaptılar, imamlar eşliğinde Kuran-ı Kerim'den ayetler okudular, dualar edilip, kabir ziyaretinde bulundular. Ramazan ve Kurban Bayramı arifelerinde Kutludüğün Mahallesi sakinlerinin bir araya gelerek Ramazan ayını uğurladıklarını belirten mahalle sakinlerinden 53 yaşındaki Azem Kaya, şunları söyledi

Kutludüğün Mahallesi'nin yüzyıllardır süren bir geleneği olan Ramazan'ı uğurlama ve kabir ziyaretinde tüm mahalle sakinleri olarak belirlenen yerde bir araya geliriz. Müslümanlar için kutsal sayılan Ramazan ve Kurban bayramlarımızı Kuran-ı Kerim'den ayetler okur, dualar eder, kabir ziyaretlerinde bulunuruz. Bu gelenek dedelerimizden bir miras. Bizler de bu geleneği dedelerimizden öğrendiğimiz şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yurt içinde ve dışında yaşayan mahalle sakinlerinin yanı sıra değişik ilçelerden gelen misafirlerimiz de oluyor.

Kutludüğün Camini Yaşatma Derneği ve Mamak Belediyesinin desteğiyle gerçekleşen 'Ramazan-ı Uğurlama' etkiliği sonrası mahallede bulunan dört ayrı mezarlıkta kabir ziyareti gerçekleştirildi. Kabir ziyaretinde yakınlarını kaybeden vatandaşlardan bazıları göz yaşı dökerken, kimisi de mezar başlarına fidan dikti, Kuran okudular ve dua ettiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahalle Halkının Asırlık Ramazan Uğurlama Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement