Mahalle Sakinleri Sokak İftarında Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Mahalle Sakinleri Sokak İftarında Bir Araya Geldi

Mahalle Sakinleri Sokak İftarında Bir Araya Geldi

Edirne'de Nişancı Paşa Mahallesi'nde oturanlar, kendi aralarında para toplayarak, sokaklara masalar kurdu ve hep birlikte iftar yaptı.

24.08.2011 18:00

Edirne'de Nişancı Paşa Mahallesi'nde oturanlar, kendi aralarında para toplayarak, sokaklara masalar kurdu ve hep birlikte iftar yaptı. Yemeğe katılan Edirne Valisi Gökhan Sözer, Ramazan ayının en büyük özelliğinin toplu iftarlar olduğunu söyledi.

Nişancı Paşa Mahalle sakinleri kendi aralarında para toplayarak sokakta toplu iftar yemeği düzenledi. Aynı mahallede yaşayan 750 kişinin geldiği iftara Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere de katıldı. Mahallelinin kendi aralarında topladığı paralarla önce sokaklara masalar kuruldu. Gençlerin gönüllü olarak garsonluk yaptığı gecede gelen konuklara çorba, kuru fasulye, pilav ve ayran ikram edildi.

Toplu iftarların Ramazan ayının bir özelliği olduğunu ifade eden Edirne Valisi Gökhan Sözer, "İnsanların bir arada olması, birliğinin, beraberliğinin bir güzelliği olarak yansıyor. Bu mahallemizde komşularımızla beraber açık havada yemek yiyoruz. Tabi herkes bir arada olmaktan hep beraber olmak mutluluk duyuyor. Arzu ediyoruz ki bu birliktelik bundan sonra da devam etsinö dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere ise Nişancı Paşa Mahallesi'nde oturanların güzel bir birliktelik örneği gösterdiğini söyledi.

Nişancı Paşa Mahalle Muhtarı İrfan Deniz ise, mahalle sakinlerinin kendi aralarında para toplayarak sokakta toplu iftarı organize ettiğini söyledi. Bu tür organizasyonları mahallede geleneksel hale getirmek istediklerini ifade eden Deniz, "Mahallede yaşayanlara bu anlamlı organizasyon istekleri için teşekkür etmek istiyorum. Bu sokakta güzel bir beraberlik örneği yaşanıyor. Biz 500 kişilik yemek düşünüyorduk ancak katılım yüksek oldu. Bu toplu iftarları mahallemizde geleneksel hale getirmek istiyoruzö dedi.

İftar saatinde büyük kazanlarda pişirilen yemekler gelen mahalleliye dağıtıldı. Toplu iftara katılan mahalleli bir yandan sohbet ederken, diğer yandan ise sokakta toplu iftar yemeği yemenin keyfini çıkardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahalle Sakinleri Sokak İftarında Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement