Mahalle Sakinleri Sokakta Toplu İftar Yaptı - Son Dakika
Güncel

Mahalle Sakinleri Sokakta Toplu İftar Yaptı

Mahalle Sakinleri Sokakta Toplu İftar Yaptı

Edirne'de Nişancı Paşa Mahallesi sakinleri aralarında topladıkları paralarla sokakta iftar yemeği düzenledi.

24.08.2011 15:14

Edirne'de Nişancı Paşa Mahallesi sakinleri aralarında topladıkları paralarla sokakta iftar yemeği düzenledi. Yemeğe katılan Edirne Valisi Gökhan Sözer, Ramazan ayının en büyük özelliğinin toplu iftarlar olduğunu söyledi.

Nişancı Paşa Mahallesi'nde oturan 750 kişinin bir araya geldiği iftara Vali Gökhan Sözer ile Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere de katıldı. Mahalle sakinlerinin kendi aralarında topladığı paralarla önce sokaklara masalar kuruldu. Gençlerin gönüllü olarak garsonluk yaptığı iftarda konuklara çorba, kuru fasulye, pilav ve ayran ikram edildi.

Toplu iftarların Ramazan ayının bir özelliği olduğunu ifade eden Vali Gökhan Sözer, "İnsanların bir arada olması, birliğinin, beraberliğinin bir güzelliği olarak yansıyor. Bu mahallemizde komşularımızla beraber açık havada yemek yiyoruz. Tabii herkes bir arada olmaktan, hep beraber olmaktan mutluluk duyuyor. Arzu ediyoruz ki bu birliktelik bundan sonra da devam etsin" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere ise Nişancı Paşa Mahallesi'nde oturanların güzel bir birliktelik örneği gösterdiğini söyledi.

Muhtar İrfan Deniz ise bu tür organizasyonları mahallede geleneksel hale getirmek istediklerini ifade ederek, "Mahallede yaşayanlara bu anlamlı organizasyon için teşekkür etmek istiyorum. Bu sokakta güzel bir beraberlik örneği yaşanıyor. Biz 500 kişilik yemek düşünüyorduk ancak katılım yüksek oldu. Bu toplu iftarları mahallemizde geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.

İftar saatinde büyük kazanlarda pişirilen yemekler gelen mahalleliye dağıtıldı. Toplu iftara katılan mahalleli bir yandan sohbet ederken, diğer yandan ise sokakta toplu iftar yemeği yemenin keyfini çıkardı. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahalle Sakinleri Sokakta Toplu İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement