Mahkeme Başkanı, PKK Propagandası Yapan Sanığı Uyardı: Burada PKK'yı Değil, Sizi Yargılıyoruz - Son Dakika
Güncel

Mahkeme Başkanı, PKK Propagandası Yapan Sanığı Uyardı: Burada PKK'yı Değil, Sizi Yargılıyoruz

Mahkeme Başkanı, PKK Propagandası Yapan Sanığı Uyardı: Burada PKK\'yı Değil, Sizi Yargılıyoruz

Cem Bakırcı bildiriyor- Erzurum 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan PKK'lı 4 sanıktan 22 yaşındaki Hakan Tunç, duruşmada örgüt propagandası yapmaya başlayınca Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya tarafından uyarıldı.

04.11.2013 18:44

Cem Bakırcı bildiriyor- Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan PKK'lı 4 sanıktan 22 yaşındaki Hakan Tunç, duruşmada örgüt propagandası yapmaya başlayınca Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya tarafından uyarıldı. Başkan Kahya, "Biz burada PKK'yı değil, Hakan Tunç'u yargılıyoruz. Ben devlet değil, hakimim" dedi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 17 Ağustos 2012 tarihinde Doğubayazıt İlçesi'nde 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, eylem hazırlığında olduğu belirlenen PKK'lı Hakan Tunç, Salih Özer, Harun Alkan, Musa Karkut ve Iraklı Karoğ Yasin tutuklandı. Iğdır ve Doğubayazıt'ta emniyet müdürlüklerine roketli saldırı, BOTAŞ boru hattına ve baz istasyonlarına sabotaj, yol kesme, iş makinesi ve okul yakma, insan kaçırma eylemlerine katıldıkları iddiasıyla Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak, patlayıcı madde bulundurmak, tehdit, insan öldürmeye teşebbüs, terör örgütüne üye olmak" suçlarından 7,5 yıl ile ağırlaştırılmış ömür boyu arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Başkanı Kahya, Tunç'un Kürtçe savunmasında PKK propogandası yapması üzerine şunları söyledi:

"Hakan Bey, burada biz ne PKK'yı, ne DHKP-C'yi ne de TİKKO örgütünü yargılıyoruz. Burada Hakan Tunç'u, seni yargılıyoruz. Burada sen PKK'nın nasıl bir örgüt olduğunu anlatma, biz bunları biliyoruz. Ben devlet değilim, hakimim. Bizim herhangi bir parti ile ilgimiz yok. Devlet ataması ile görevlendirilen hakimleriz."

Mahkeme, sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mahkeme Başkanı, PKK Propagandası Yapan Sanığı Uyardı: Burada PKK'yı Değil, Sizi Yargılıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement