Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Adres Kayıt Sistemi'ne (AKS) ek olarak işleyen Mekansal Adres Kayıt Sistemi'ni (MAKS) hayata geçiriyor. AKS'nin coğrafi olarak da yönetilmesini sağlayan MAKS, yapı bilgilerini elektronik ortamda topluyor. Sistem bürokratik işlemlerin azalmasını, vatandaşların da işlerinin hızlanmasını sağlıyor.
BİLGİLER VERİTABANINDA TOPLANIYOR
Sistem ilçe belediyeden gelen proje talebini Büyükşehir'deki Numarataj birimine yönlendiriyor. Bilgiler buradan Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne gidiyor. Serverde yedek olarak bekleyen proje asıl hale geliyor. Onaylanan projenin daha sonra ruhsat ve nüfus işlemleri yapılıyor. Sisteme düşen proje Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nün veritabanında toplanıyor.
KOCAELİ'DE PİLOT UYGULAMA
2008'de faaliyete geçirilen Adres Kayıt Sistemi (AKS) sayesinde nüfus sayımları online olarak yapılarak ve hane hane vatandaşların adresleri vatandaşlık numaralarıyla ilişkilendirilmişti. İhtiyaçlar doğrultusunda adreslerin harita üzerinden takibinin yapılması ve daha optimum şehir yönetimini sağlaması amacıyla MAKS sistemi oluşturuldu. Bu amaçla 2011 yılında AKS'nin coğrafi hale getirilmesi için Mekânsal Adres Kayıt Sistemi projesi (MAKS) Kocaeli'de pilot uygulama olarak gerçekleşiyor.
BAKANDAN ÖVGÜ
Sistemin tanıtılması için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a elektronik ortamda sunum yapıldı. Bakan Cevdet Yılmaz, projeyi överken tüm ülkeye yayılması için talimat verdi. Bakan Yılmaz, "Kocaeli'nin her zaman öncü bir kurum oldu. Bu projeyle ülkemize ciddi bir katkı sağlamıştır" dedi.
Son Dakika › Güncel › MAKS'la Yapı Bilgileri Elektronik Ortamda - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?