Mali'de Kaçırılan Cezayirli Diplomatlar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mali'de Kaçırılan Cezayirli Diplomatlar

24.06.2013 22:18

Tevhid ve Cihad Hareketi, rehin tuttuğu üç diplomatı infaz etmekle tehdit etti

Mali'deki silahlı gruplardan Tevhid ve Cihad Hareketi, Cezayir'de tutuklu bulunan 3 hareket üyesinin serbest bırakılmaması durumunda, örgütün elindeki 3 Cezayirli diplomatı infaz edeceğini açıkladı.

Tevhid ve Cihad Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cezayir'de tutuklu bulunan üyelerinin serbest bırakılması talebine üç gün içinde olumlu yanıt verilmediği takdirde, 3 Cezayirli diplomatın hayatının tehlikeye gireceği bildirildi.

El-Kaide örgütüyle bağlantılı Tevhid ve Cihad Hareketi, geçen yıl nisan ayında Mali'nin Gao kentindeki Cezayir Konsolosluğuna baskın düzenlemiş ve aralarında konsolosun da bulunduğu 7 Cezayirli diplomatı kaçırmıştı.

Hareket, geçen  temmuz ayında, Cezayir hapishanelerinde bulunan bazı üyelerinin salıverilmesi karşılığında diplomatlardan 3'ünü serbest bırakmış, birini ise öldürmüştü.

Örgüt daha önce, ellerinde tuttuğu diğer 3 rehinenin serbest bırakılması karşılığında 15 milyon avro fidye talep etmiş, Cezayir Hükümeti ise bunu kabul etmemişti. - Novakşot

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mali'de Kaçırılan Cezayirli Diplomatlar - Son Dakika


Advertisement